Trumps utenriksminister holder lav profil

Tillerson droppet lansering av egen menneskerettighetsrapport

USA sier i en ny rapport menneskerettighetene er under press i verden. Utenriksminister Tillerson får kritikk for å ha uteblitt da rapporten ble lagt fram.

IKKE TILSTEDE: USAs ferske utenriksminister, Rex Tillerson, møtte ikke opp da USA la fram en ny rapport om menneskerettigheter. Foto: AP Photo/Michael Probst
IKKE TILSTEDE: USAs ferske utenriksminister, Rex Tillerson, møtte ikke opp da USA la fram en ny rapport om menneskerettigheter. Foto: AP Photo/Michael Probst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rex Tillerson, som har holdt en lav profil siden han ble utnevnt for en måned siden, skrev et kort forord til den årlige rapporten om situasjonen for menneskerettighetene i 199 land. Men det var ingen pressekonferanse og ingen offentlig presentasjon av den respekterte rapporten, og utenriksdepartementet overlot til en anonym byråkrat å svare på journalistenes spørsmål.

– Hver eneste utenriksminister siden Warren Christopher har personlig presentert menneskerettighetsrapporten, sier Tom Malinowski, som var statssekretær for menneskerettigheter i Obama-administrasjonen. Han la til at dette ikke er bra for USA.

Human Rights Watch ser Tillersons fravær i sammenheng med det de frykter er Trump-administrasjonens nedprioritering av menneskerettighetene.

Presset ytringsfrihet

I rapporten kommer det fram at USA mener rettigheter som ytringsfrihet og forsamlingsfrihet er under press over hele verden. I mange land er det vanskelig for opposisjonsgrupper og menneskerettighetsaktivister å organisere seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer