Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tillerson vil ikke utelukke bruk av militærmakt mot Nord-Korea

- Hvis de hever trusselen fra våpenprogrammet sitt til et nivå som vi mener vil kreve inngrep, så vil den muligheten ligge på bordet.


NY LINJE: Rex Tillerson innledet denne uken en fire dager lang rundreise til Japan, Sør-Korea og Kina for å samle innspill som han håper kan brukes til å utarbeide en ny linje overfor Nord-Korea.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Ron Sachs / DPA / NTB Scanpix</span>
NY LINJE: Rex Tillerson innledet denne uken en fire dager lang rundreise til Japan, Sør-Korea og Kina for å samle innspill som han håper kan brukes til å utarbeide en ny linje overfor Nord-Korea. Foto: Ron Sachs / DPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 års politisk og diplomatisk innsats for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt har feilet. Det trengs ny taktikk, mener USAs utenriksminister Rex Tillerson.

- Det er nå slutt på den politiske linjen med strategisk tålmodighet, sa Tillerson fredag på en pressekonferanse med sin sørkoreanske kollega Yun Byung-Se etter et besøk i den demilitariserte sonen langs grensen til Nord-Korea.

- Vi leter nå etter en ny rekke med diplomatiske, sikkerhetsmessige og økonomiske tiltak. Alle muligheter ligger på bordet, sa Tillerson, som la til at bruk av militærmakt mot Nord-Korea er en av mulighetene.

- Vi ønsker slett ikke å innlede militærkonflikt, sa Tillerson, men la til:

- Hvis de hever trusselen fra våpenprogrammet sitt til et nivå som vi mener vil kreve inngrep, så vil den muligheten ligge på bordet.

Tillersons ordbruk kan tolkes som nye signaler i USAs politikk mot Nord-Korea. Uttalelsene hans kom dagen etter at han i Tokyo argumenterte med at de siste 20 årene med amerikansk politikk overfor Nord-Korea har feilet.

Tillerson innledet denne uken en fire dager lang rundreise til Japan, Sør-Korea og Kina for å samle innspill som han håper kan brukes til å utarbeide en ny linje overfor Nord-Korea.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media