NY LINJE: Rex Tillerson innledet denne uken en fire dager lang rundreise til Japan, Sør-Korea og Kina for å samle innspill som han håper kan brukes til å utarbeide en ny linje overfor Nord-Korea.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Ron Sachs / DPA / NTB Scanpix</span>
NY LINJE: Rex Tillerson innledet denne uken en fire dager lang rundreise til Japan, Sør-Korea og Kina for å samle innspill som han håper kan brukes til å utarbeide en ny linje overfor Nord-Korea. Foto: Ron Sachs / DPA / NTB ScanpixVis mer

Tillerson vil ikke utelukke bruk av militærmakt mot Nord-Korea

- Hvis de hever trusselen fra våpenprogrammet sitt til et nivå som vi mener vil kreve inngrep, så vil den muligheten ligge på bordet.


Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 års politisk og diplomatisk innsats for å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt har feilet. Det trengs ny taktikk, mener USAs utenriksminister Rex Tillerson.

- Det er nå slutt på den politiske linjen med strategisk tålmodighet, sa Tillerson fredag på en pressekonferanse med sin sørkoreanske kollega Yun Byung-Se etter et besøk i den demilitariserte sonen langs grensen til Nord-Korea.

- Vi leter nå etter en ny rekke med diplomatiske, sikkerhetsmessige og økonomiske tiltak. Alle muligheter ligger på bordet, sa Tillerson, som la til at bruk av militærmakt mot Nord-Korea er en av mulighetene.

- Vi ønsker slett ikke å innlede militærkonflikt, sa Tillerson, men la til:

- Hvis de hever trusselen fra våpenprogrammet sitt til et nivå som vi mener vil kreve inngrep, så vil den muligheten ligge på bordet.

Tillersons ordbruk kan tolkes som nye signaler i USAs politikk mot Nord-Korea. Uttalelsene hans kom dagen etter at han i Tokyo argumenterte med at de siste 20 årene med amerikansk politikk overfor Nord-Korea har feilet.

Tillerson innledet denne uken en fire dager lang rundreise til Japan, Sør-Korea og Kina for å samle innspill som han håper kan brukes til å utarbeide en ny linje overfor Nord-Korea.

(NTB)