Tilliten stuper

Folkets tillit til helsemyndighetenes håndtering av pandemien stuper. Nå svarer bare 2 av 3 at de i stor grad har tillit til håndteringen.

TILLIT: Folkets tillit til helsemyndighetenes håndtering av pandemien stuper. Her ved helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Annika Byrde / NTB
TILLIT: Folkets tillit til helsemyndighetenes håndtering av pandemien stuper. Her ved helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bare 65 prosent av befolkningen svarer at de i stor grad har tillit til helsemyndighetenes håndtering av coronaviruset. Det går fram av Helsedirektoratets befolkningsundersøkelse, som ble gjennomført i forrige uke.

Så lenge Helsedirektoratet har gjennomført sine ukentlige undersøkelser, har tallet aldri vært så lavt før. Til sammenlikning svarte 83 prosent av befolkningen at de i stor grad hadde tillit til helsemyndighetenes håndtering i uke 38, da landet ble gjenåpnet.

- Jeg tror at folk mister noe av tilliten til myndighetene når de ser at vi får en stor smitteutbredelse og flere innleggelser i sykehus. Nå er det slik at vi er i en annen situasjon enn tidligere i pandemien. Selv om vi nå er mer usikre, så har vi gode vaksiner som hjelper oss i stor grad i tida framover også, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet.

Nyttig informasjon

Tilliten er verst blant personer i aldersgruppa 25 til 34 år. Der svarer bare 53 prosent at de i stor grad har tillit til håndteringen. Tilliten er derimot størst blant personer som er 65 år og eldre, hvor 81 prosent svarer at de i stor grad har tillit til håndteringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer