Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilliten til Kongressen blant folk i USA på bånn

Amerikanere flest har mistet troen på de folkevalgte i Washington, viser meningsmålinger.

MISTILLIT: Rick Hohensee fra Washington holder opp en plakat påskrevet «Spark Kongressen!» foran trappene til Representantenes Hus i Washington. Tilliten til Kongressen er på bånn. Foto: AP / Scanpix / Evan Vucci
MISTILLIT: Rick Hohensee fra Washington holder opp en plakat påskrevet «Spark Kongressen!» foran trappene til Representantenes Hus i Washington. Tilliten til Kongressen er på bånn. Foto: AP / Scanpix / Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

70 prosent av de spurte ser på stillingskrigen i Kongressen - der republikanerne blokkerer neste års statsbudsjett - som et betydelig problem eller ei krise, viser ei måling utført av Gallup.

Tilliten til Kongressen er så lav som fem prosent. Et talende bilde på mistilliten er Rick Hohensee, som stilte seg opp foran Kongressens bygninger på Capitol Hill i Washington med en plakat hvor det sto: «Spark Kongressen!»

Krisa har ført til permittering av flere hundre tusen statsansatte i USA, der offentlige tjenester nå er i ferd med å stanse opp.

28 prosent av de spurte sier at de opplever budsjettkrisa som «personlig brysom», viser ei meningsmåling foretatt av Pew. Den avdekker dyp splittelse mellom demokrater og republikanere i synet på krisa, ikke bare i Kongressen, men også i befolkningen.

54 prosent av republikanerne og 58 prosent av demokratene sier at de finner det uakseptabelt å gi etter i striden.

(NTB-AFP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling