- Tilliten til NSB forverret

Samferdselsminister Terje Moe Gustavsen innser at gårsdagens nestentragedie var det siste NSB trengte for å gjenreise tilliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette var veldig synd. Episoden må ha vært svært skremmende for dem som var med. Vi kan bare være glade for at det tross alt gikk bra, sier Terje Moe Gustavsen til Dagbladet.

Påskeferie

Etter en periode på flere måneder, der NSB og jernbanen har lyktes med å unngå ulykker og alvorlige hendelser, kom i går kveld nok en sjokkmelding om en ny ulykke. Statsråden er for tida på påskeferie. Seint i går kveld kjente han ikke til kollisjonen, utover de kjappe nyhetsmeldingene han hørte i etermediene. Han får garantert detaljene servert seinere.

Moe Gustavsen erkjenner uansett at NSBs renommé nå er ytterligere forverret.

- Det er åpenbart at hendelser som dette er med på å svekke tilliten til NSB. Vi har lenge vært i en fase der alle parter har jobbet for å gjenreise tilliten til selskapet. Da er det trist at slikt som dette skjer.

Han forutsetter nå at politiet, Jernbaneverket og NSB gransker hendelsen grundig.

- Vi må få alle nødvendige fakta på bordet, sier Terje Moe Gustavsen.

Den nytilsatte konsernsjefen i NSB, Einar Enger, har brukt de siste ukene med å gjøre seg kjent i NSB-systemet, og med å formidle hvor alvorlig den økonomiske situasjonen i NSB egentlig er. I går fikk han sin første ulykke i fanget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer