- Tilliten til Sørensen svekket

- Tilliten til lederen i Naturvernforbundet, Heidi Sørensen, er svekket etter gårsdagens sentralstyremøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener landsstyrerepresentant Rune Sevre, som ikke utelukker at hun kan bli kastet på det ekstraordinære landsstyremøtet 10. mai.

- Regnskapet for første kvartal viser et overskudd på 375000 kroner, og det reviderte budsjettet for 1998 viser et overskudd på 2,4 millioner, sier Sørensen til Dagbladet.

Likevel er ikke det nok til at kritikken mot henne forstummer. Sørensen fikk ikke støtte for sin handlingsplan. Det fikk heller ikke forslaget om å gå til umiddelbare kutt i budsjettet, blant annet forslag om kutt i Heidi Sørensens lønn. I stedet vedtok sentralstyret å utrede kuttforslagene og ta de opp på det ekstraordinære møtet 10. mai.

Det er fem landsstyrerepresentanter som har bedt om et ekstraordinært møte for å diskutere Naturvernforbundets økonomi og Sørensens lederrolle. En av de fem, Rune Sevre fra Aust-Agder, sier tilliten til Sørensen ikke har bedret seg siden landstyret for fire uker siden vedtok en handlingsplan for å redde forbundets økonomi. Da stemte åtte representanter for å kaste Sørensen, mens 13 stemte mot. Ifølge Sevre har dette styrkeforholdet forskjøvet seg i Sørensens disfavør.

- Slik dette er håndtert til nå, har hun ikke styrket tilliten. Det er nødvendig med bedre samarbeid opp mot landsstyret og sentralstyret for å bedre økonomien, sier Sevre.