Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tillitskrise

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• På under et år har Jens Stoltenberg og regjeringen klart å rive ned de høye forventningene de rødgrønne skapte i valgkampen. Arbeiderpartiet stuper i MMIs nye måling for Dagbladet og nærmer seg igjen et historisk lavmål. Like urovekkende bør det være at sjefen selv, Jens Stoltenberg, har mistet velgernes tillit. Bare 18 prosent mener han gjør en god jobb. Det svekker statsministerens autoritet både innad og utad.

• Det er ingen tvil om at den katastrofale håndteringen av sykelønnssaken er utslagsgivende i målingen, men tillitskrisen er resultatet av en rekke saker, hvor regjeringen har vinglet og opptrådt i strid med mandatet fra velgerne. Styrken ved en flertallsregjering er blitt skuslet bort gjennom dårlig kommunikasjon og manglende forankring i stortingsgruppene, som regjeringen synes å ha glemt at faktisk utgjør dens flertall. Stoltenberg II begynner å minne faretruende om Stoltenberg I; isolert, ute av takt med velgerne og kringsatt av fiender.