Tillitsvalgt i SOS Rasisme ba 16-åring ta livet sitt etter Tjen Folket-oppgjør

Nå står Bård Eskild Frantzen fram og legger seg flat etter å ha sammenliknet Nora Warholm Essahli (16) med Judas.

EKSKLUDERT: Bård Frantzen er ekskludert fra Tjen Folket etter å ha innrømmet hetsen mot 16 år gamle Nora Warholm Essahli. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
EKSKLUDERT: Bård Frantzen er ekskludert fra Tjen Folket etter å ha innrømmet hetsen mot 16 år gamle Nora Warholm Essahli. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en epost til Dagbladet skriver Bård Eskild Frantzen (33), mangeårig aktivist i både kommunistpartiet Tjen Folket og SOS Rasisme, at det var han som sto bak hetsen mot det tidligere medlemmet i begge organisasjonene, Nora Warholm Essahli 16.

Essahli og familien har valgt å politianmelde saken.

I en anonymisert kommentar på en blogg oppfordret han henne til å ta sitt eget liv, etter at hun i et blogginnlegg først kritiserte Tjen Folkets kupp av den tidligere brede folkeorganisasjonen SOS Rasisme.

«Judas hadde anstendighet til å gå å henge seg når han innså hva han hadde gjort. Kanskje du skal gjøre det samme?», lød avslutningen av innlegget, som skapte storm i sosiale medier og ytterst på venstresiden i Norge.

Beklager Frantzen er ble i går ekskludert fra Tjen Folket på grunn av hetsingen av den 16 år gamle jenta. I går sendte han ut en beklagelse til Essahli, blant annet til Dagbladet: «Det var jeg, Bård Frantzen, som skrev de grovt nedsettende karakteristikkene om og til deg på radikalfront fredag 9. desember.

Jeg beklager virkelig ovenfor deg, Nora, og din familie, de helt ufortjente, fra min side ondskapsfulle, skjellsorda jeg brukte på å betegne deg og dine standpunkter i en debatt om organisering på venstresida»Frantzen håper videre at Warholm Essahli fortsatt vil være politisk aktiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer