Tillitsvalgte i Innovasjon Norge ber om revurdering av ansettelsen av Katharina G. Andresen

Norges rikeste kvinne fikk jobben uten at den var lyst ut.

ANSATT: Katharina G. Andresen ble ansatt uten at stillingen var utlyst. Foto: Frédéric Boudin / Ferd
ANSATT: Katharina G. Andresen ble ansatt uten at stillingen var utlyst. Foto: Frédéric Boudin / Ferd Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ansettelsen av Norges rikeste kvinne uten at jobben var lyst ut, har skapt bråk rundt Innovasjon Norge. Tillitsvalgte ber ledelsen om å revurdere ansettelsen.

Mandag formiddag hadde de tillitsvalgte i det statlige selskapet Innovasjon Norge et møte med ledelsen for å få en redegjørelse om omstendighetene rundt ansettelsen av Katharina G. Andresen.

Etter møtet, der de tillitsvalgte fikk orientering av administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, skrev de i et brev til de ansatte at de anbefalte overfor ledelsen å revurdere ansettelsen av Andresen, skriver Dagens Næringsliv.

- Risiko for omdømmetap

«De tillitsvalgte vurderer at denne saken har en stor omdømmerisiko for Innovasjon Norge», heter det blant annet i brevet. Tidligere mandag ble det kjent at ansettelsen skal tas opp på fredagens styremøte i Innovasjon Norge.

Styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge sier til Dagens Næringsliv at saken ikke er diskutert i styret, men at han går ut fra at det kommer en redegjørelse fra administrasjonen på styremøtet fredag.

Saken dreier seg om ansettelsen av Norges rikeste kvinne, Ferd-arvingen Katharina G. Andresen (23), i en seksmåneders deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Hun har selv ikke kommentert saken, bortsett fra på Twitter, der hun søndag skrev «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow.».

Ikke utlyst

Andresen fikk først tilbud om jobb i ti måneder. Men fordi stillingen ikke var lyst ut, ble jobbtilbudet ifølge DN justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt administrativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

Bovim har ingen annen kommentar til saken enn at han avventer redegjørelsen. Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge har tidligere uttalt til DN at hun ikke kjenner detaljene i saken, ettersom det er HR-avdelingens ansvar.

Flere eksperter har overfor E24 fremholdt at det er grunn til å stille spørsmål ved ansettelsesprosessen og en justering av kontraktens lengde for å omgå kravet til utlysning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer