Tillitsvalgte slår ring om Krohn Traaseth

- Svært fornøyd med hennes lederstil, sier Parat-tillitsvalgt.

OMSTRIDT: De tillitsvalgte Dagbladet har snakket med bekrefter at det tidligere har vært uro, men mener samarbeidet med Krohn Traaseth har blitt bedre de siste to årene..
Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
OMSTRIDT: De tillitsvalgte Dagbladet har snakket med bekrefter at det tidligere har vært uro, men mener samarbeidet med Krohn Traaseth har blitt bedre de siste to årene.. Foto: Mariam Butt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De hovedtillitsvalgte i Innovasjon Norge møttes til et kort møte mandag morgen, etter meldingen om at styreleder Per Otto Dyb trekker seg.

De er svært overrasket over prosessen som ble kjent søndag kveld.

Da kunne Aftenposten melde at Dyb går av etter at næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) hindret styret fra å diskutere tillitsspørsmålet til adm. dir Anita Krohn Traaseth.

- Helt siden den siste intermezzoen for snart to og et halvt år siden, har jeg opplevd at samarbeidet med Krohn Traaseth har blitt bedre og bedre. Våre ansatte er svært fornøyd med hennes lederstil, og for oss kommer det som lyn fra klar himmel, sier Parat-tillitsvalgt Tom Falk Hald til Dagbladet.

Har gått over

Intermezzoen han sikter til er blogginnlegget "Ær'e her det er party", som Krohn Traaseth publiserte på sin private blogg i 2015.

Det skapte misnøye blant flere ansatte, da det ble oppfattet som at Krohn Traaseth tok skittentøyvasken utad.

Han mener misnøyen med Traaseth har kjølnet siden da, og var ikke kjent med at styret nå har diskutert spørsmålet om tillit.

- Det er ikke noen tvil om at det var uro for to og et halvt år siden, men klimaet nå er veldig mye bedre. Jeg er derfor veldig spent på hva som har skjedd her, sier den tillitsvalgte, som representerer 40 ansatte i Innovasjon Norge.

Støtter uttalelse

- Jeg stiller meg helt bak det Tom sier, og vet ikke mer om denne saken enn det som har stått i avisa. Vi har hatt et godt samarbeid med ledelsen og, særlig det siste året, så jeg er også veldig overraska over dette, sier Liv Jorunn Kristiansen i Norsk Tjenestemannslag (NTL) til Dagbladet.

Hun sier hun ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen av Innovasjon Norge som arbeidsplass.

- Det er veldig synd at det framstilles sånn fordi det gir et bilde av en arbeidsplass jeg ikke kjenner igjen, sier Kristiansen, som representerer cirka 70 ansatte der.

Overrasket

NTL og Parat representerer de ansatte i Innovasjon Norge sammen med fagforeningen SAN og Finansforbundet.

Gunhild Stenersen, som er leder av SAN i Innovasjon Norge, er på samme linje som de andre.

Hun er også overrasket over at styret skal ha hatt en prosess mot Krohn Traaseth.

- Vi har nå et godt samarbeid mellom ledelsen og de tillitsvalgte i vårt sentrale samarbeidsutvalg. Der har vi et felles mål om at vi skal få til gode løsninger for selskapet. Vi har et godt samarbeid nå, og jeg ser ikke noe poeng i det som er tilbakelagt, sier Stenersen, som representerer mellom 170-180 av de ansatte.

Bekrefter diskusjoner

Leela Borring Låstad, som er ansatterepresentant i styret og leder for Finansforbundet i Innovasjon Norge, mener sitatet hun kommer med til Aftenposten i dag er misforstått.

– Som ansattrepresentant i styret er det vanskelig å svare på et slikt spørsmål. Som tillitsvalgt kan jeg bekrefte at dette har vært diskutert blant de tillitsvalgte og at dette er noe vi har adressert til styret, sier Låstad til avisa, på spørsmål om Krohn Traaseths lederstil og en påstått fryktkultur.

Låstad mener sitatet er satt i en annen sammenheng enn hun mente, og sier tidsaspektet er feil.

- Det er riktig at det var diskusjoner mellom de tillitsvalgte om kulturen i selskapet tilbake i tid og det ble adressert til styret den gang. Det har ikke vært diskusjoner mellom tillitsvalgte om kulturen i selskapet nå, sier Låstad til Dagbladet.

Hun vil ikke si noe om hva som nå er grunnen til diskusjonene i styret, hvor hun er ansatterepresentant.

- Bedret

- Det jeg kan si er at samarbeidet bedret, sier Låstad om tonen med Anita Krohn Traaseth og de tillitsvalgte i dag.

Etter det Dagbladet forstår skal det tidligere ha vært misnøye blant ansatte i forbindelse med omorganiseringsprosessen Krohn Traaseth startet da hun overtok som sjef i Innovasjon Norge i 2014, men det avdramatiserer de tillitsvalgte i dag.

- Uansett hvilket selskap du snakker med vil det i sånne prosesser være noen som er enige og noen som er mindre enige, utdyper nestleder i Finansforbundet i Innovasjon Norge, Marianne Mork.

Aftenposten skriver at deler av styret i Innovasjon Norge ikke har tillit til Krohn Traaseth, noe som begrunnes i at «flere i styret mener Traaseths lederstil har skapt konflikter, konfrontasjoner og splid, både internt og eksternt».

Den nye styrelederen, Jørand Ødegård Lunde, presiserer i en epost til avisa at tillit eller mistillit til den daglige lederen ennå ikke har vært en formell sak i styret.

Dagbladet har forsøkt å kontakte nylig avgått styreleder Per Otto Dyb om saken, men han ønsker ikke å kommentere den ytterligere.

Dagbladet har også kontaktet Anita Krohn Traaseth, men har foreløpig ikke fått svar.