Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilløp til lysglimt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell sier til Dagbladet og Samtiden at han vil ha sterkere statlig styring av skolen. Han betrakter skolen som landets viktigste ressurs og strammer grepet for å gjøre den mer likeverdig. Solhjell vil blant annet ha strengere faglige krav til lærere, rektorer og den kommunale skoleadministrasjon. Dessuten vil han vurdere et nasjonalt fellespensum. En slik felles nasjonal standard skal sikres gjennom lover, forskrifter og læreplaner, som vil gi forpliktende rammer. Innenfor rammene skal kommunen, skolen og lærerne ha innflytelse på lærestoff og arbeidsmåter. Og fortsatt skal kommunene eie skolene og lønne lærerne.

Vi ønsker ham lykke til. Vinterens debatt i kjølvannet av de begredelige plasseringene på internasjonale statistikker har avslørt et akutt behov for at noen tar grep. Vi anser ikke Solhjells tiltak som noen «ny reform», snarere et tilbaketog til fornuften. Klart definerte utdannings- og kompetansekrav til lærerne og klarere nasjonale føringer på så vel kunnskapsinnhold som kommunenes ressursbruk, vil forhåpentligvis gi bedre og mer likeverdige forhold i skolen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media