Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tillot ikke Kelly-lekkasje

Tony Blair avviser at han tillot å lekke David Kellys navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske statsministeren sa dette til pressen i dag om bord i et fly på vei fra Shanghai til Hong Kong. Ifølge The Independent avviste Blair-regjeringen en forespørsel fra høytstående tjenestemenn i forsvarsdepartementet om å holde den avdøde våpeneksperten David Kellys navn hemmelig.

- Jeg autoriserte ikke at David Kellys navn skulle lekkes, sier Blair til nyhetsbyrået AP.

Forsvarsdepartementet ønsker ikke å kommentere hvem som tillot å lekke Kellys navn.

- Vi spekulerer ikke rundt dette spørsmålet i det hele tatt. Vi velger å heller samarbeide med granskningskommisjonen. Det er ikke heldig å ligger i forkant av granskinga, heter det i en uttalelse fra departementet.

Ifølge journalister lot departementet dem gjette hvem kilden var, så skulle de få vite om de hadde rett eller galt. Like etter ble navnet offentliggjort i pressen.

BBC gjorde i mai regjeringa rasende da de siterte en anonym kilde på at regjeringa hadde "spritet opp" etterretningsinformasjon for å gå til krig mot Irak. Kontroversen endte med at kilden - dr. David Kelly - tok livet sitt forrige uke. Han kjente ikke igjen sine uttalelser, men BBC innrømmet etter hans død, at han var den anonyme kilen.

Les også:

- Blair avviste ønske om å holde Kellys navn hemmelig

<B>BLAIR I TRØBBEL:</B> Den britiske statsministeren avviser at han autoriserte lekkasjen av Kellys navn.