Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilltalt for grovt bedrageri av 63.000 kroner

Kontreadmiral Karlsvik må også svare for grov uforstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik for grovt bedrageri og grov uforstand i tjenesten.

Karlsvik er tiltalt for bedrageri av 63.000 kroner. Bedrageriet blir ansett som grovt, fordi statsadvokaten mener Karlsvik har misbrukt stillingen sin.

Han er dessuten tiltalt etter militær straffelov for grov uforstand i tjenesten, melder bt.no.

Bedrageritiltalen knyttes til fem reiseregninger, som ifølge statsadvokaten dreier seg om private formål. Ifølge tiltalen skal Karlsvik ha fått utbetalt 33.000 kroner for to reiser til Spania i februar og mars 2004. Begge reiseregningene skal være merket med «ledersamling».

Han er også tiltalt for å ha fått dekket utgifter i forbindelse med to reiser til Danmark i 2004 og 2005, og en reise fra Bergen til Oslo i september 2004.

Tiltalebeslutningen ble beordret av Kongen i statsråd fredag. (©NTB)

<b< REISEREGNINGER: Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik må svare for fem reiseregnigner på i alt 63.000 kroner, som statsadvokaten mener han har misbrukt av offentlige midler til private formål.