Tilnærmelser mot 27 småjenter i Oslo og Bærum

Seks av dem skal ha blitt befølt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet i Oslo og Bærum har fått melding om 27 jenter i 8-10-årsalderen som har opplevd tilnærmelser fra det som antas å være samme mann. Seks av dem skal ha blitt befølt.

Beskrivelser av gjerningsmannen og framgangsmåten i de ulike tilfellene gjør at politiet ser det som sannsynlig at det dreier seg om samme person. De har satt inn store ressurser i jakten på en voksen, mørkhudet mann.

Gebrokken uttale
Han er beskrevet som skallet og med gebrokken norskuttale og har i flere tilfeller vært iført en oransje joggebukse. I noen tilfeller har gjerningsmannen kjørt sykkel, mens noen har sett ham med en gammel bil.

Det første tilfellet er fra 21. august, men de øvrige har skjedd denne uka.

- Vi har foreløpig ingen navngitte mistenkte i saken og ønsker derfor publikums hjelp dersom de har sett en mann henvende seg til småjenter i Oslo vest eller Bærum den siste tiden, sier leder Hanne Kristin Rohde i volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Ingen mistenkte
Alle de involverte er i 7-10-årsalderen. Til sammen seks jenter har blitt befølt utenpå klærne i ulike hendelser på Grindbakken, Huseby, Vinderen, Midtstuen og Ullevål hageby i Oslo. I tillegg har politiet mottatt meldinger om at ytterligere 15 ungjenter har fått muntlige henvendelser fra mannen. Disse har klart å komme seg unna.

I Bærum har til sammen seks jenter fått upassende forespørsler fra mannen.

(NTB)