- Tilnærmet umulig

Politiet håper svaret på hva som har skjedd med Anne-Elisabeth Hagen skal ligge blant 300 skokjøp. - Som å trekke ei fiskenot etter en båt, sier tidligere etterforsker.

SKOAVTRYKK: Skoavtrykket fra en Sprox-sko i størrelse 45 ble funnet innendørs i Anne-Elisbaeth Hagens (69) bolig. Politiet har etterlyst alle kjøperne av to spesifikke Sprox-typer. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SKOAVTRYKK: Skoavtrykket fra en Sprox-sko i størrelse 45 ble funnet innendørs i Anne-Elisbaeth Hagens (69) bolig. Politiet har etterlyst alle kjøperne av to spesifikke Sprox-typer. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kan et skoavtrykk løse et Norges største krimmysterier? Det spørsmålet stiller både politiet og familien seg, etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar 31. oktober i fjor. Nå håper begge at svaret skal ligge blant 1590 par Sprox-sko, solgt hos Spar Kjøp i Norge mellom august 2016 og mai 2019. Kjeden har butikker fra Kristiansand i sør til Kirkenes i nord.

Blant de solgte skoene, finnes omkring 300 som er betalt kontant. Det er særlig disse politiet nå er interessert i tips og informasjon om. Onsdag gikk de derfor ut med bilder av skoavtrykket, trolig avsatt av en gjerningsperson som har vært inne i Hagens bolig.

Tidligere kriminaltekniker og leder av Kripos’ ID-gruppe, Per Angel, beskriver etterforskningen som nå pågår omkring skoene, som voldsom. Utfordringene betegnes som mange.

- Helt naturlig start

- Politiet har startet med kjøpene som er gjort i Norge, og det er helt naturlig å starte nærmest først. Seinere vil man eventuelt heve blikket og se ut i Europa, forklarer Angel til Dagbladet.

Men før man løfter blikket, er det særlig en utfordring politiet står overfor, ifølge den tidligere Kripos-lederen. For kontantkjøp er ingen enkel oppgave å spore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer