Tilskuer: - Jeg trodde jeg skulle dø

Panikk før oppvarmingkamp i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tusener av fans fikk panikk utenfor inngangen til et stadion før en VM-oppvarmingskamp mellom Nigeria og Nord-Korea i dag, melder AP.

14 personer skal være skadd. Ingen er døde og ingen er alvorlig skadd.

Sykepersonell sier til Reuters at tretten personer er fraktet til sykehuset, men at flere av dem bare skal være lettere skadd. En politimann skal være hardt skadd og bilder fra nyhetsbyrået AP viser at både barn og voksne er blant de skadde.

- Det var kommunikasjonsproblemer. Folk trodde de måtte betale og de presset på for å komme inn. De ville se deres helter, sier fotballstadionets talsperson, Hangwani Mulaudzi, til AFP. Han sier at situasjonen nå er under kontroll og at kampen pågår som planlagt.

Hardt skadd Politimannen ble ifølge Reuters skadd da primært nigerianske fans presset seg mot hovedporten for å komme inn på stadiumet for å se kampen.

- Han ble presset mot porten da folk strømmet inn, sier en politimann på stedet til Reuters. Blant de skadde var det minst ett barn, sier ett vitne til nyhetsbyrået.

SKADET: En blødende, skadd supporter etter at det brøt ut panikk før oppvarmingskampen mellom Nigeria og Nord-Korea i dag. Foto: FRANK AUGSTEIN/AP
SKADET: En blødende, skadd supporter etter at det brøt ut panikk før oppvarmingskampen mellom Nigeria og Nord-Korea i dag. Foto: FRANK AUGSTEIN/AP Vis mer

Kaoset oppsto da hundrevis av fans forsøkte å komme seg inn med kopier av billettene etter at kampen hadde startet og politiet hadde stengt porten.

-Trodde jeg skulle dø Japhta Mombelo blødde fra hodet da nyhetsbyrået AP snakket med ham.

- Jeg falt ned og folk falt over meg. Menneskemengden var overveldende. Politiet har bedt meg om å bli her, slik at en ambulanse kunne komme og hjelpe meg. Men jeg venter fortsatt, sier Mombelo.  

- De trampet på oss, sier Princess Mbali, som hadde på seg en grønn Sør Afrika-skjorte.

- Jeg trodde jeg skulle dø, sier Mbali.  

En politimann skal ha anklaget FIFA for problemene, opplyser AP videre.  

Panikk Makhulong Stadion ligger i området Thembisa, en forstad til Johannesburg, og har en kapasitet på rundt 10 000 tilskuere. Stadion brukes som treningsarena, og skal ikke brukes under selve mesterskapet.

ET BARN BLØR FRA HODET: Ni personer inkludert en politimann er foreløpig tatt med til sykehuset etter hendelsen, opplyser politiet til Reuters. Bilder fra nyhetsbyrået AP viser at både barn og voksne er skadd. Politi og ambulanse bærer skadde ut fra området. Foto: FRANK AUGSTEIN/AP
ET BARN BLØR FRA HODET: Ni personer inkludert en politimann er foreløpig tatt med til sykehuset etter hendelsen, opplyser politiet til Reuters. Bilder fra nyhetsbyrået AP viser at både barn og voksne er skadd. Politi og ambulanse bærer skadde ut fra området. Foto: FRANK AUGSTEIN/AP Vis mer

Det første rushet kom da dørene ble åpnet slik at fansen kunne slippe inn på stadion. Politiet lukket raskt dørene igjen, men når de igjen ble åpnet fant et nytt panikkrush sted, med flere folk som falt og ble løpt over.

Kampen endte med 3-1 til Nigeria.

FLERE SKADD: Makhulong Stadion ligger i området Thembisa, en forstad til Johannesburg, og har en kapasitet på rundt 10 000 tilskuere. Stadion brukes som treningsarena, og skal ikke brukes under selve mesterskapet. Foto: FRANK AUGSTEIN/AP
FLERE SKADD: Makhulong Stadion ligger i området Thembisa, en forstad til Johannesburg, og har en kapasitet på rundt 10 000 tilskuere. Stadion brukes som treningsarena, og skal ikke brukes under selve mesterskapet. Foto: FRANK AUGSTEIN/AP Vis mer