- Tilsølt av blod drapsnatta

FROGNER (Dagbladet.no): - Drapsnatta kom en person tilsølt med blod til et av vitnene i Orderud-saken, hevder den 28-årige Arman Vestad i Nes herredsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde-mannen Vestad skaffet Kristin Kirkemo Haukeland to .22-kaliber-våpen i Molde. Han har et kortere forhold til Kirkemo Haukeland.

- Tystet

Kristin Kirkemo Haukeland skal ha vært den første personen som knyttet Arman Vestad til våpentyveriet og våpenkjøpet i Molde overfor politiet. 28-åringen ble etter hvert varetektsfengslet for dette våpenkjøpet. Sommeren 1999 ble han løslatt.

Dagen etter at Vestad kom ut av varetekt, ringte han en kamerat. Denne kompisen sa at han satt på informasjonen som kunne sverte Kirkemo Haukeland - hvis det stemte at hun hadde tystet til politiet.

- Han sa at hvis Kristin hadde tystet på meg i våpensaken, så kunne han forklare politiet at han hadde fått besøk av henne drapsnatta. Hun var blodtilsølt og hadde våpen. Om det er gehalt i dette vet jeg ikke, forklarer Vestad.

I ettertid viser det seg at 28-åringen misforstod kameratens ord.

- Jeg har misforstått litegranne. Det var en annen person enn Kristin som kom denne morgenen etter drapsnatta, utdyper Vestad.

Han utelukker ikke at denne personen kan ha en tilknytning til den drapssiktede Kristin Kirkemo Haukeland.

Hevn

Arman Vestad satt i varetekt for våpenkjøpene som Kristin Kirkemo Haukeland hadde fortalt om i politiavhør.

- Oppfattet du det som et tilbud fra denne kameraten for hevn?, spør aktor Olav H. Thue.

- Det virket som at han ikke hadde noe til overs for henne fordi jeg satt i varetekt for våpnene, svarer Vestad.

- Scizofren

Kristin Kirkemo Haukeland skal ha fortalt sin venn Arman Vestad at hun var schizofren og hadde tre ulike personligheter.

- Hun sa hun var tre forskjellige personer, men jeg husker bare to av dem nå. De kalte hun Birkeby og Kirkemo, sa han.

Birkeby var når hun skulle være stygg og slem. Kirkemo var den litt mer vanlige, mer normale jenta, mens den tredje personen var den viltre guttejenta: den som driver med biljakt og sånn.