Tilståelse kan redde lillebror

Johnny Thendrup har tilstått at han var med på NOKAS-ranet og kan redde lillebroren Thomas fra ransdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to Oslo-brødrene, Johnny og Thomas Thendrup er begge tiltalt for ranet av Norsk Kontantservice 5. april i fjor, og nå har den eldste tilstått at han var med.

-  Min klient har gitt en detaljert forklaring om sin egen rolle i ranet, sier forsvarer Johnny Veum.

Ansvar for hanske

Veum vil ikke si hva hans klient har sagt til politiet, men etter det Dagbladet erfarer skal han ha tatt på seg ansvaret for det eneste beviset som knytter lillebror Thomas til ranet.

Thomas Thendrup har hele tida nektet for at han har noe med NOKAS-ranet å gjøre. Nå kan han ha fått hjelp av storebror. De eneste bevis politiet har mot Thomas er en vitneobservasjon og en ranshanske med hans DNA på. Etter det Dagbladet erfarer, har Johnny tatt på seg ansvaret for at hansken havnet blant ransutstyret som ble funnet i Drammensfjorden.

Spent forsvarer

Forsvareren til Thomas, Ellen Holager Andenæs, har ennå ikke fått sett avhøret av Johnny.

-  Det blir meget interessant for min klient å se hva Johnny Thendrup forklarer, sier Andenæs.

<b> FORSVARER: </b> Johnny Veum
FORSVARER: Johnny Veum Vis mer

Utlevert i forrige uke

Johnny Thendrup er ikke tidligere straffedømt. Han har vært varetektsfengslet i Nederland og ble ikke utlevert til Norge før i forrige uke.

Hans første avhør i saken var nå i helga, og det skal ha vært klart en stund at han kom til å innrømme sin rolle i ranet. Johnny skal ha blitt skutt under ranet, og politiet fant hans DNA i en leilighet som ranerne skal ha brukt som oppholdssted.

FORSVARER: Ellen Holager Andenæs

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer