Tilståelsen er ikke fantasi, mener ekspert

STAVANGER: Tilståelsen på drapet på Birgitte Tengs, som hennes fetter ga til politiet, kan ikke være fantasi. Det mener psykiater og kriminalanalytiker Ulf Åsgård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den svenske eksperten som aktoratet har hentet fra Rikskriminalpolisen i Stockholm, begrunnet sin påstand overfor Gulating lagmannsrett med at forklaringen til den tiltalte 21-åringen ikke inneholder ord.

Under kampen med sin drapsmann må Birgitte ha sagt eller skreket noe. Dersom forklaringen fetteren har gitt er ren fantasi, ville man forventet at den inneholdt ord, mente Åsgård.

- Dersom den hadde vært fantasi, ville fortellingen vært et mesterstykke, var psykiaterens kommentar. Han mente det var stor sannsynlighet for at 21-åringen har fortrengt bevisst, eller ubevisst, det som skjedde natt til 6. mai for tre år siden.

Fortrengt

I fetterens forklaring er det noen deler som blir beskrevet klart og detaljert, mens andre deler framstilles mer uklart. Dette støtter opp om teorien om at ugjerningen er fortrengt, mener Åsgård.

Han understreket at han ikke hadde tatt stilling til skyldspørsmålet i sin rapport. Overfor lagmannsretten ga han uttrykk for at den logiske slutningen måtte være at 21-åringen er skyldig.

Lagdommer Steinar Trovåg minnet forsvarer og aktor om at Gulating lagmannsrett skal være ferdig med skyldspørsmålet innen lørdag denne uken. Mye tyder på at dette tidsskjemaet sprekker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer