Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstanden alvorlig for brødre som ble tatt av strømmen i Nidelva

Brødrende på 17 og 20 år fikk livreddende førstehjelp etter å ha blitt hentet opp av Nidelva i Trondheim. Tilstanden til begge er alvorlig.

LIVREDDENDE FØRSTEHJELP: To personer er fraktet til sykehus etter å ha blitt tatt av strømmen i Nidelva. Her mottar en av mennene livreddende førstehjelp på stedet. Foto: Joakim Halvorsen
LIVREDDENDE FØRSTEHJELP: To personer er fraktet til sykehus etter å ha blitt tatt av strømmen i Nidelva. Her mottar en av mennene livreddende førstehjelp på stedet. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Trøndelag meldte like etter 15.30 i ettermiddag om at det var startet søk i Nidelva ved Gamle bybru i Trondheim etter at en mann ble sett i elva.

To personer ble funnet i elva under aksjonen. Begge fikk livreddende førstehjelp på stedet og ble deretter fraktet til St. Olav Hospital.

For den yngste, en 17-årig mann er tilstanden alvorlig, men stabil. For den eldste på 20 år, er tilstanden meget alvorlig og ustabil, opplyser St. Olavs hospital torsdag kveld.

Ifølge NRK er de to brødre.

Tatt av strømmen

- Først var det en person som ble tatt av strømmen. Deretter kom melding om at enda en til var tatt av strømmen. Den andre mannen skal ha forsøkt å hjelpe den første. Begge ble hentet opp og fraktet til St. Olav for videre behandling, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Innsatslederen på stedet opplyser til NRK at den ene hadde ligget under vann i 20 minutter, den andre i opp til 30 minutter

- Det gikk omkring ti minutter fra de var meldt savnet til de ble funnet, sier Tiller.

BEREDSKAP: Alle nødetater var på stedet i Trondheim i ettermiddag. Foto: Joakim Halvorsen
BEREDSKAP: Alle nødetater var på stedet i Trondheim i ettermiddag. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer

Politiet ber om vitner

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med personer som så hendelsen ved Gåsaparken ca kl 15.40 i ettermiddag og ber publikum om å ringe 02800.

De advarer også på det sterkeste mot å bade i Nidelva ved Gåsaparken, på grunn av sterk strøm.

Begge personene skal ha fått problemer under bading, skriver Adresseavisen.

- Ifølge vitnebeskrivelser skal to ungdommer ha badet i elva for så å ha fått problemer på grunn av dårlige svømmeferdigheter. Begge har da gått under vann. De ble funnet av brannvesenet og dykkere plukket dem opp fra vannet, forteller innsatsleder i brannvesenet, Lars Lunde, til avisa.

Det var store styrker fra brannvesenet, politiet og helsetjenesten på stedet. Brannstasjonen ligger like ved elva, og brannvesenets båter var raskt ute på vannet,

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media