Tilstanden alvorlig for brødre som ble tatt av strømmen i Nidelva

Brødrende på 17 og 20 år fikk livreddende førstehjelp etter å ha blitt hentet opp av Nidelva i Trondheim. Tilstanden til begge er alvorlig.

LIVREDDENDE FØRSTEHJELP: To personer er fraktet til sykehus etter å ha blitt tatt av strømmen i Nidelva. Her mottar en av mennene livreddende førstehjelp på stedet. Foto: Joakim Halvorsen
LIVREDDENDE FØRSTEHJELP: To personer er fraktet til sykehus etter å ha blitt tatt av strømmen i Nidelva. Her mottar en av mennene livreddende førstehjelp på stedet. Foto: Joakim Halvorsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Trøndelag meldte like etter 15.30 i ettermiddag om at det var startet søk i Nidelva ved Gamle bybru i Trondheim etter at en mann ble sett i elva.

To personer ble funnet i elva under aksjonen. Begge fikk livreddende førstehjelp på stedet og ble deretter fraktet til St. Olav Hospital.

For den yngste, en 17-årig mann er tilstanden alvorlig, men stabil. For den eldste på 20 år, er tilstanden meget alvorlig og ustabil, opplyser St. Olavs hospital torsdag kveld.

Ifølge NRK er de to brødre.

Tatt av strømmen

- Først var det en person som ble tatt av strømmen. Deretter kom melding om at enda en til var tatt av strømmen. Den andre mannen skal ha forsøkt å hjelpe den første. Begge ble hentet opp og fraktet til St. Olav for videre behandling, sier operasjonsleder Bernt Tiller i Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Innsatslederen på stedet opplyser til NRK at den ene hadde ligget under vann i 20 minutter, den andre i opp til 30 minutter

- Det gikk omkring ti minutter fra de var meldt savnet til de ble funnet, sier Tiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer