- Tilstanden alvorlig men stabil for knivstukket jente (13). Siktede er også innlagt på sykehus

Ble knivstukket på vei til skolen.

BEHANDLES: Jenta som i dag tidlig ble knivstukket i mageregionen, er fraktet med luftambulanse til UNN i Tromsø. Foto: Vidar Dons Lindrupsen / Nordlys
BEHANDLES: Jenta som i dag tidlig ble knivstukket i mageregionen, er fraktet med luftambulanse til UNN i Tromsø. Foto: Vidar Dons Lindrupsen / NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys/Dagbladet): Den 13 år gamle jenta som ble knivstukket på vei til skolen i Kvæfjord er fraktet med luftambulanse til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø, ifølge Nordlys.

Tilstanden hennes er fortsatt alvorlig, men stabil.

- Tilstanden til jenta er alvorlig, men stabil. Legen sier at det ser ut til å gå bra, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til Dagbladet.

Siktede også på sykehus Politiet har pågrepet en mann i 60-åra. Mannen, som er kjent av politiet fra før, men ikke har noe kriminelt rulleblad, innrømmet knivstikkingen overfor politi på stedet.

Mannen er nå innlagt på sykehus, ifølge stasjonssjef Geir Pedersen.

- Han ble ikke skadd i hendelsen, men er innlagt på grunn av en somatisk lidelse. Han kan derfor tidligst avhøres i morgen.

ÅSTEDET: Knivstikkingen fant sted på en kirkegård ikke langt fra skolen hvor jenta er elev.  Foto: Espen Bless Stenberg / Nordlys
ÅSTEDET: Knivstikkingen fant sted på en kirkegård ikke langt fra skolen hvor jenta er elev. Foto: Espen Bless Stenberg / Nordlys Vis mer

Den siktede mannen har innrømmet at han knivstakk den 13 år gamle jenta.

- Vi har ikke fått avhørt ham ennå, men han har uoppfordret sagt at han stakk jenta. Det var det han sa da han ble pågrepet, sier stasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon til Dagbladet.

Beslaglagt kniv Politiet fikk melding om hendelsen klokka 08.16. Et vitne sier til Nordlys at knivstikkingen fant sted på en kirkegård rundt 150 meter fra Borkenes skole, hvor jenta er elev. Etter hendelsen forsøkte hun å ta seg til skolen for å få hjelp.

- Vi har beslaglagt en kniv i nærheten av åstedet. Jenta kom seg, så vidt det er oss kjent, ikke helt til skolen, men ble tatt hånd om av flere personer. Det var ikke langt unna skolen det skjedde.

Mannen er en norsk statsborger og bosatt i Troms-kommunen Kvæfjord. Politiet sier at angrepet framstår som uprovosert, og at det ikke er noe som tyder på at de to har kjent hverandre fra før.

- Vi håper å få avhørt ham i løpet av dagen. Han er nå til legesjekk. Vi har foreløpig ingen opplysninger om at han var synlig påvirket av rus, men det blir rutinemessig sjekket, sa Pedersen tidligere i dag.

VAR PÅ VEI TIL SKOLEN: Jenta er elev på Borkenes skole. Foto: Espen Bless Stenberg / Nordlys
VAR PÅ VEI TIL SKOLEN: Jenta er elev på Borkenes skole. Foto: Espen Bless Stenberg / Nordlys Vis mer

Skadene ble tidligere betegnet som alvorlige. Jenta var ved bevissthet da hun ble sendt til Harstad sykehus. Her ble hun stabilisert før luftambulansen fraktet henne til UNN for videre behandling.

- Flydd med helikopter - Jenta ble stabilisert på Harstad sykehus og flydd til Tromsø med helikopter for videre behandling, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til Dagbladet. Han kan ikke oppgi ytterligere informasjon om skadeomfanget.

Ordfører Torbjørn Larsen i Kvæfjord kommune er sjokkert over hendelsen. Til Nordlys sier han at dette berører alle i lokalsamfunnet.

 - Vi har iverksatt kommunens kriseteam og ha opprettet en pårørendetelefon for de som trenger informasjon og hjelp. Dette er en forferdelig situasjon for alle, spesielt de pårørende, sier ordføreren til Nordlys.

ALVORLIG SKADD: Jenta ble stukket i mageregionen. Foto: Espen Bless Stenberg / Nordlys
ALVORLIG SKADD: Jenta ble stukket i mageregionen. Foto: Espen Bless Stenberg / Nordlys Vis mer