Tilstanden bedre for skadd nordmann

Nordmannen Inge Johan Sørensen (35) er på bedringens vei, etter at han ble spiddet av en 500-kilos okse i Pamplona. Se video. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere skadd i dagens løp

<

Dagens 775 meter lange okseløp endte med at sju personer ble brakt til sykehus med skader. I tillegg til Sørensen, ble en 27-årig kanadier brakt til sykehus med et 7 centimeter langt kutt i venstre lår. Tilstanden hans er mindre alvorlig.

En 30-årig latin-amerikaner ble også påført alvorlige hodeskader. Flere ble innlagt med mindre skader. Lørdag ble seks personer alvorlig skadd i den kjente festivalen som varer fra 6. til 14. juli. Det betyr at tilsammen 20 er skadet under festivalen. Det blir holdt daglige okseløp i gatene i morgentimene.

Farlig løp

Dagens løp var et av de farligste på grunn av måten det blir holdt på. Seks okser starter i flokk på det tre minutter lange gateløpet. Halvveis i løpet blir de delt opp - noe som gjør det vanskeligere å slippe unna for hordene som løper foran.

Utallige vågale turister og fastboende ble i dag truffet av oksene og slått i gata som ligger i den gamle delen av Pamplona i Spania. Løpet er en årlig begivenhet under den kjente San Fermin-festivalen.

Festivalen tiltrekker titusenvis av turister hvert år. Den ble gjort kjent av Hemingways «The Sun Also Rises», men okseløpene har vært arrangert siden 1591. Minst 13 personer har blitt drept siden 1924, melder nyhetsbyrået AP.

FLERE SKADDE: Hector Bahamontes Azua (30) fikk også alvorlige hodeskader under dagens løp.Foto: SCANPIX/AP
FLERE SKADDE: Hector Bahamontes Azua (30) fikk også alvorlige hodeskader under dagens løp.Foto: SCANPIX/AP Vis mer
FLERE SKADDE: Hector Bahamontes Azua (30) fikk også alvorlige hodeskader under dagens løp.Foto: SCANPIX/AP
FALT OG SPIDDET: Johan Sørensen slo hodet da han falt. Like etter spjæret et oksehorn en flenge på 15 centimeter ved høyrekneet hans.Foto: JON DIMIS/AP