Tilstanden bedre for skadde festivaldeltakere

To allerede skrevet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden var mandag i ferd med å bli bedre for tre personer som ble alvorlig skadd i det som trolig var en kullosforgiftingsulykke i helga.

Fremdeles alvorlig

Til sammen åtte personer ble brakt til sykehus etter ulykken i Kvinesdal lørdag.

To er allerede utskrevet, mens de seks andre fremdeles er innlagt.

Fire av disse får behandling ved Stavanger universitetssjukehus.

- Tre personer - to menn og en kvinne - er fortsatt til behandling. Tilstanden er alvorlig, men stabil. Det ser ut til å gå bedre med dem, det er tegn på forbedring, sier informasjonsrådgiver Cathrine Andresen ved sykehuset til NTB.

På intensivavdelingen

De tre pasientene behandles symptomatisk for gassforgiftning, og sykehuset bekrefter at de sannsynlig ble utsatt for kullosforgiftning.

Tilstanden bedre for skadde festivaldeltakere

Mennene på henholdsvis 23 og 25 år er under behandling ved overvåkingsavdelingen, mens den 20 år gamle kvinnen behandles ved sykehusets intensivavdeling.

Den fjerde som ble brakt til Stavanger universitetssjukehus er lettere skadd. Tilstanden er stabil, og han er til observasjon.

Stabilt

To personer ble overført til Ullevål universitetssykehus etter ulykken.

- Det er en 25 år gammel kvinne og en 38 år gammel mann. Tilstanden er stabil for begge, og de blir antakelig skrevet ut i dag, sier kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Ullevål universitetssykehus.

Samboerparet Anita Wathne og Terje Brueland omkom i ulykken på Norway Rock festival i Kvinesdal lørdag.

(NTB)

TROLIG GASSFORGIFTNING: Politiet og legene jobber ut i fra en teori om at ulykke ble forårsaket av kulloslekkasje. Foto: SCANPIX
TROLIG GASSFORGIFTNING: Politiet og legene jobber ut i fra en teori om at ulykke ble forårsaket av kulloslekkasje. Foto: SCANPIX Vis mer