REDNINGSAKSJON: Her løper politifolk og ambulansearbeidere mot redningshelikopteret, etter at to små barn ble reddet opp av Falkumelva i Skien. Foto: Theo Aasland Valen 
REDNINGSAKSJON: Her løper politifolk og ambulansearbeidere mot redningshelikopteret, etter at to små barn ble reddet opp av Falkumelva i Skien. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

REDNINGSAKSJON

Tilstanden er livstruende for to gutter på fem og seks år som falt i elv i Skien

Fraktet til Rikshospitalet i luftambulanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble iverksatt en redningsaksjon i Falkumelva i Skien ved 18-tida i kveld, etter at to barn falt i vannet og havnet under vann. Skadestedet ligger like ved politihuset i Skien.

Ifølge operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark-politiet er det snakk om to gutter i 5-6-årsalderen. Tilstanden er livstruende for de to guttene, melder Oslo universitetssykehus.

Under vann

Operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Sør-Øst politidistrikt sier til Dagbladet at begge to var under vann. De to ble fraktet til Rikshospitalet i luftambulanse.

- De har vært under vann. Vi har fått de opp, sa Jansen til Dagbladet ved 1850-tida.

- Var de bevisst?

- Det kan jeg ikke si noe om nå.

Det er is på deler av elva, men politiet vet ikke om det var is på elva der barna var.Han vet foreløpig ikke hva som skjedde før ulykka.

- Det er uklart, og er noe vi undersøker, sier Jansen.

Han opplyser til NRK at det ene barnet først ble hentet opp og at de fikk hentet opp det andre barnet like etter. Foreldre og pårørende er tatt hånd om av politiet og et kriseteam.

Redningsdykkere

Dagbladet har vært i kontakt med Hovedredningssentralen Sør-Norge, som henviser til politiet.

Politiet fikk ifølge NTB melding om hendelsen klokka 1809, men kan ikke si noe om hvor lenge barna har ligget i vannet.

- Vi fikk meldinga fra en voksen som ringte inn. Det var et annet barn som hadde sett det, og som varslet videre til den voksne, forteller Jan Olav Jansen.

Røde Kors bisto politiet med redningsdykkere for å hente de to barna opp av vannet.

Dagbladet kommer med mer.