Tilstanden kritisk for 19-åring som ble banket med balltre

Flere gjerningsmenn forsvant fra åstedet i en mørk bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag morgen tok flere menn seg inn i en leilighet på Skårer og banket opp en 19 år gammel mann med balltre. Tilstanden til 19-åringen er kritisk.

- Vi fikk melding klokka åtte i dag tidlig om at flere personer hadde tatt seg inn i en leilighet og slått ned en mann med balltre, sier Per Stenslet, operasjonsleder ved Romerike Politidistrikt til Dagbladet.

En 16-åring forsvant fra stedet, men ble funnet av politiet ved Triaden kjøpesenter på Lørenskog klokka 10.34. Gutten skal da ha forklart at ble tatt inn i en bil med fire menn i 20-30 åra. Politiet tror to eller tre av mennene skal ha vært inne i leiligheten da episoden fant sted, skriver Romerikes Blad.

16-åringen og den skadde 19-åringen er ikke i familie. 19-åringen har adresse i den aktuelle leiligheten.

Tatt med av gjerningsmennene 16-åringen fortalte politiet at han løp etter gjerningsmennene da de forlot huset og deretter ble tatt med i deres bil, en mørk bil som han beskriver som «litt større enn en politibil».

Politiet har ikke pågrepet noen i saken og er usikre på hvor mange gjerningsmenn det dreier seg om.

- Vi holder fortsatt på med avhør av de som har vært i leiligheten og naboer i samme bygg, forteller lensmann Elisabeth Engen til Romerikes Blad.

Den skadde 19-åringen ble først fraktet til Akershus Universitetssykehus, deretter til Ullevål.

- Han har vært gjennom minst to operasjoner og tilstanden er fortsatt kritisk, sier Stenset til Dagbladet søndag kveld.