I KOMA: Ariel Sharons tilstand har forverret seg ifølge Israelsk kringkasting. 85-åringen har ligget nesten åtte år i koma. Her fra hans på besøk i Molde i 2003.  

Foto: Tor Arne Dalsnes, Dagbladet.
I KOMA: Ariel Sharons tilstand har forverret seg ifølge Israelsk kringkasting. 85-åringen har ligget nesten åtte år i koma. Her fra hans på besøk i Molde i 2003. Foto: Tor Arne Dalsnes, Dagbladet.Vis mer

- Tilstanden til Ariel Sharon (85) forverret seg etter inngrep

Har ligget i koma i nesten åtte år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Ariel Sharon fikk et kraftig hjerneslag i januar 2006 falt han i koma. 85-åringen har siden den gang ikke våknet, og ligger nå på Tel Hashomer-sykehuset i Tel Aviv.

Ifølge den israelske militærradioen har helsetilstanden hans nå forverret seg, skriver BBC. Sharon skal ha fått alvorlige nyreproblemer etter et nylig kirurgisk inngrep.

Sharon ledet Israels høyreside, og ble statsminister i 2001. I desember 2005 fikk han først et mildt slag. Det andre slaget i 2006 var kraftigere, og medførte at han gikk inn i koma.

Israelske og amerikanske eksperter sa i januar i fjor at det hadde vært «betydelig hjernevirksomhet» hos ham da han under en MRI-skanning ble vist bilder av sin familie.

Nevrologene som undersøkte ham var overrasket, men understreket at resultatet av MR-undersøkelsen ikke betød at Sharon var i ferd med å våkne.