«Australias verste pedofil»:

Tilstår 180 lovbrudd

En australsk mann har sagt han har begått mer enn 180 forbrytelser mot barn - nå vil han inngå forlik.

VILLE SMITTE BARN: Den 39 år gamle mannen skal ha sagt til «likesinnede» at han ville hiv-smitte barn. Foto: Facebook / Skjermdump
VILLE SMITTE BARN: Den 39 år gamle mannen skal ha sagt til «likesinnede» at han ville hiv-smitte barn. Foto: Facebook / Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere australske medier har kalt ham «Australias verste pedofil».

Den 39 år gamle mannen er kjent hivpositiv. Han har tidligere møtt i retten, der det gikk fram at han hadde snakket med «likesinnede» om at han ønsket å smitte barn med hiv-viruset.

- Dette er ikke noe løsrevet skryt mellom mennesker på internett, det er bevis for at dette faktisk har skjedd, hevder påtalemyndigheten ifølge australske ABC News.

Mannen ble arrestert i fjor, og har vært i varetekt siden den gang, siktet for en rekke forbrytelser mot barn.

«Verste og mest nedverdigende»

Ifølge ABC News tilsto 39-åringen 39 lovbrudd tidligere i år.

I høst ble 39-åringen siktet for ytterligere 142 lovbrudd, som inkluderer to tilfeller av vedvarende seksuell utnyttelse av et barn og at han ved to tilfeller skal ha opprettholdt et ulovlig seksuelt forhold til et.

Han skal også ved 98 anledninger ha kommunisert med barn for å gjøre dem mer mottakelig for sex, samt ha vært i besittelse av, og formidlet, materiale som viser barn som blir seksuelt utnyttet.

En etterforsker har tidligere uttalt at 39-åringens lovbrudd var «de verste og mest nedverdigende han har sett i løpet av sine 14 år som etterforsker».

- Laget sexfilm

Blant 39-åringens ofre er en 15-årig gutt fra New South Wales, en annen gutt fra delstatshovedstaden Adelaide som seinere døde, og det tredje identifiserte offeret var en 16-åring fra Italia, ifølge ABC News.

Ifølge aktor skal den 39 år gamle mannen ha filmet seksuelle aktiviteter med gutten fra New South Wales, som i etterkant er blitt testet for hiv.

Påtalemyndigheten skal tidligere ha sagt at mannen kan ha så mange som ni andre uidentifiserte ofre.

DØD: Richard Huckle, som i 2016 ble dømt til 22 ganger livstid, med en minstetid på 25 år, for å ha forgrepet seg på 200 barn, er funnet død. Vis mer

Nå har 39-åringens advokat varslet at siktede ønsker å gå inn på et forlik og at han kommer til å tilstå ytterligere forhold, slik at han totalt har tilstått mer enn 180 forbrytelser mot barn.

- Min klient kommer til å erkjenne seg skyldig på alle punkter bortsett fra fire, sa hans advokat til tingretten i Adelaide.

Må møte i retten

Det er ikke kjent hvilke fire anklagepunkter 39-åringen nekter skyld i.

Advokaten ønsket at saken skulle behandles fortere nå som 39-åringen har ytret et ønske om forlik, noe dommeren har avvist.

Dommeren vil ikke godkjenne noe forlik før han har fått lest samtlige av de 142 anklagepunktene til 39-åringen, og det hadde han ikke tid til nå, ifølge australske 9news.

Dermed må mannen møte i retten i november for å høre alle de 138 anklagepunktene som han har vedgått - og de fire som han ikke vil tilstå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer