Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstår 221 hytteinnbrudd

«Vandreren», Terje Larsen, møtte i dag i forhørsretten siktet for 221 hytteinnbrudd. Han har kommet med en uforbeholden tilståelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en permisjon fra Ringerike kretsfengsel 29. april i fjor, stakk «Vandreren» av, skriver Bergens Tidende (BT).

- Jeg hadde skutt hull i fotballskoene mine, og var på vei til Hønefoss for å kjøpe meg et nytt par. Da jeg gikk forbi polet, kjente jeg suget i kroppen, har Larsen (43) tidligere sagt.

Omtåket av alkohol vandret Terje Larsen rundt i fjelltraktene på Østlandet, på jakt etter hytter, hermetikk og alkohol. Etter nesten tre og en halv måned på rømmen ble han pågrepet 19. august av en fotpatrulje fra Skjåk.

- Han var ustelt og møkkete, men svært pratesjuk, sa lensmann Åge Willy Rønningen til Dagbladet i fjor.

- Jeg visste at politiet var like i hælene mine. Det var like greit å bli tatt i Skjåk, sa «Vandreren» til Gudbrandsdølen Dagningen (GD) etter pågripelsen.

1000 innbrudd i karrieren

Politiet brukte særegne metoder i jakten på Larsen. Bærplukkere, bønder og jegere ble brukt som etterretningsfolk, og politiet satt nesten hver natt ute på lyttepost. Larsen var svært forsiktig og tente ikke bål og sov heller ikke over i hyttene han brøt seg inn i.

Han sa han var sliten og full den siste tida, etter at han kom over hytter fulle av alkohol og mat.

- Løpet var egentlig kjørt da jeg tok den første hytta. Jeg kunne ikke snu. Til helvete, nå lar jeg det stå til, tenkte jeg. Det gikk med mye alkohol de første dagene i Ringsaker. Jeg sto og så at politiet lette etter meg. Ingen skal få ta meg nå, var tanken min. Så bar det til fjells, i snø til livet. Det var helt jævlige forhold, og jeg var på vakt hele tida. Jeg holdt meg i snøgrensa og så politi overalt, fortalte Terje Larsen til GD.

«Vandreren» er dømt 13 ganger for til sammen 823 innbrudd. Etter sommerens «hytteferie» ligger det an til at han passerer 1000 hytteinnbrudd i karrieren.

Aktors påstand kommer til å ligge på tre og et halvt års fengsel, noe Larsens forsvarer overfor BT sier er i strengeste laget.

1000 innbrudd Terje Larsen er Norges mest beryktede hyttetyv. Han bryter seg inn og stjeler maten og alkoholen. Nå er han tilbake i kasjotten.
PÅGREPET: Lensmann Åge Willy Rønningen (t.v.) og lensmannsbetjent Jon Håvard Strypet etter pågripelsen.
Hele Norges coronakart