Tilstår å stå bak bombene

Mannen som i går ble arrestert på Bali tilstår nå å stå bak terrorbombene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Imam Samudra ble arrestert i går, og politiet tror dette er hovedmannen bak terrorbombene på to nattklubber på Bali i oktober. Nesten 200 ble drept.

Tilsto

- Han har tilstått å stå bak bombene i Batam, Jakarta og Bali, sier Da'i Bachtiar i politiet, som refererer til de to bombene på nattklubbene på Bali og en rekke andre bombeepisoder.

Batchitar sier Samudra var en nøkkelplanlegger i terrorangrepene, og la til at han var den som bestemte hvor og når bombene skulle plasseres.

Politiet sa tidligere i dag at bevisene mot Samundra bygger seg opp.

- Han har bekreftet at han er Imam Samudra, sier I Made Mangku Pastika, som leder den internasjonale etterforskningen. Samudra skal ha operert under minst fem ulike identiteter.

- Vi har en rekke beviser mot ham.

Hevder han er uskyldig

Mannens familie forteller om en stille og forsiktig tenåring.

- Han klarte ikke en gang fyrverkeri, han pleide å gråte, sier hans yngre bror Lulu, som hevder at Samudra er uskyldig.

Samudra ble arrestert på Vest-Java da han prøvde å komme seg på en ferje over til Sumatra.

Frykter flere aksjoner

Dette er det største gjennombruddet i etterforskninga så langt. Myndighetene leter etter flere skyldige, og er sikre på at disse kommer til å tas snart.

Samundra, 35, skal være en av de ledende medlemmene i terrornettverket Jemaah Islamiyah som skal ha bånd til al-Qaida og som førsøker å danne en islamsk stat i Sørøst-Asia. Gruppen ble nylig satt på FNs liste over terrrorogranisajoner.

Samudras søster har identifisert broren på et politifoto. Men i et intervju fredag sier hun at hun og familien vil ha flere beviser på at mannen i varetekt faktisk er Samudra.

- Vi er lettet over framgangen til det indonesiske politiet, og samarbeidet mellom australsk og indonesisk politi, sier australsk utenriksminister Alexander Downer til ABC radio.

I Indonesia er imidlertid skepisen større. Folk tviler på at den riktige mannen er tatt. Generelt har innbyggerne lite tiltro til politiet pi landet, noe som kan være årskaken til dette.

Indonesisk politi mener nå 12 personer var med på bombeaksjonen. De frykter at gruppen kan være i stand til å planlegge flere terrroraksjoner.

- Jeg er sikker på at de blir tatt snart, sier A.M. Hendropriyono til AP.

Arrestasjonen av Samundra kommer to uker etter at politiet arresterte en mistenkt med navnet Amrozi. Han skal ha gitt politiet opplysninger om de andre mistenkte og bombeplanene.

DE MISTENKTE:</B> Politiskisse og foto av de mistenkte ble offentliggjort 17. november av det indonesiske politiet.