Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstår at han drepte og voldtok

Gråtende ble han ført inn i retten i dag. 22-åringens DNA stemmer med funnene på Mia Teglgaard Sprotte (12).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 11.30 i dag ble gjerningsmannen fremstilt for varetektsfengsling i Ringsted på Sjelland i Danmark. Under fengslingsmøtet innrømmet han ugjerningen.

22-åringen innrømmet til slutt at han slo henne i hjel før han gjennomførte voldtekten, melder danske Ekstrabladet.

Dommeren avgjorde at mannen skal mentalundersøkes under de fire ukene han nå skal sitte fengslet.

Gråtende ble han ført inn i retten, iført en tynn lyseblå t-skjorte og grå treningsbukser. Han la hodet ned mot bordet og forsøkte å gjemme hodet i hendene vel inne i rettssalen.

Bak lukkede dører innrømmet han til slutt at han slo i hjel den 12 år gamle jenta

Etter at rettsmøtet var over var DNA-testen klar. Den viste at sæden som ble funnet på liket, og i en kondom som var gravd ned sammen med det, stemmer med 22-åringens.

Avslørt av foreldrene

Mia Teglgaard Sprotte forsvant fredag 27. juni i år. Mandagen etter ble hun funnet gravd ned i et lite buskas i en park, like ved den siktede 22-åringens bosted.

Mannen bor hos sine foreldre ved Benløseparken ved Ringsted, og nektet først for å ha noe med jentas forsvinning å gjøre.

Den danske avisa BT siterte i dag en bekjent av 22-åringen, som forteller at den siktedes foreldre kjente til hva sønnen hadde gjort.

Det var trolig foreldrene som ga politiet det endelige sporet som førte til at han ble tatt, og til slutt tilsto ugjerningen.

- Hans foreldre er ødelagt av sorg. De kunne ikke få seg til å gå den tunge veien til politiet og anmelde sin egen sønn for drapet på Mia, sier kilden.

<B>FUNNET GRAVD NED: Stedet ligger like ved 22-åringens bopel.
KOM GRÅTENDE: Hikstende ble 22-åringen ført inn i rettssalen i dag.
17 DAGERS JAKT: Politiet i Danmark brukte 17 dager før de pågrep 22-åringen.
DREPT: Mia Teglgaard Sprotte (12).