Foto: Jacques Hvistendahl
Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Tilstår at han kvalte Marit (20)

Eks-samboer (23) godtar varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||ASKER (Dagbladet): Marit Andreassen (20), som ble funnet drept i en sokkelleilighet i Asker, ble kvalt.

Det opplyser politiet til Dagbladet.

- Obduksjonsrapporten er ikke klar, men vi jobber ut fra at dødsårsaken var kvelning, sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes.

- Erkjenner ikke overleggOfferets 23 år gamle eks-samboer ringte lørdag selv politiet og fortalte at han trodde han hadde drept kvinnen. Etter å ha blitt pågrepet ga han opplysninger som etter politiets oppfatning innebærer at drapet var planlagt.

I ettermiddag ble 23-åringen besluttet varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker med brev- og besøksforbud.

- Han har erkjent de faktiske forhold. Det er på bakgrunn av avhør av ham at vi har siktet ham for overlagt drap, sa politiadvokat Kristin Røhne til Dagbladet like før fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett klokka 13 i dag.

Siktedes advokat, Kjell Dagestad, bekrefter tilståelsen, men understreker at 23-åringen ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen for overlagt drap.

- Han erkjenner drapet, men ikke at det var overlagt. Min klient samtykker til fire ukers varetektsfengsling, sier forsvareren.

DREPT: Marit Andreassen ble bare 20 år gammel.
DREPT: Marit Andreassen ble bare 20 år gammel. Vis mer

Fengslingsmøtet pågikk for lukkede dører, av hensyn til de pårørende.

- Hele Asker i sjokkMarit Andreassen etterlater seg ei ni måneder gammel datter som hun hadde sammen med den drapssiktede 23-åringen.

Motivet for ugjerningen er ennå ikke offentlig kjent, og drapet i helga ryster nærmiljøet.

- Dette er veldig tungt for familien og omgangskretsen. Hele Asker er i sjokk, dette er helt uvirkelig, sier en nær venn av avdøde til Dagbladet i dag.

Flere titalls venner og kjente har i ei Facebook-minnegruppe skrevet sine siste farvel med jenta som beskriver som en god venn, og en fantastisk mamma.

«Marit jeg savner deg. Tror fortsatt ikke at du er borte... Borte for alltid. Du var den beste personen noen sinne, tenk at sånt noe kan skje med verdens beste jente. Det er urettferdig. Utrolig megakjempe glad i deg jenta mi. Du kommer alltid til og være i hjertet mitt,» skriver ei venninne av den drepte.

AKTOR: Politiadvokat Kristin Røhne bekrefter at 23-åringen har tilstått drapet. Foto: JOHN TERJE HELLGREN HANSEN
AKTOR: Politiadvokat Kristin Røhne bekrefter at 23-åringen har tilstått drapet. Foto: JOHN TERJE HELLGREN HANSEN Vis mer