Tilstår at han parterte samboeren

Småbarnsfaren fra Stockholm dumpet henne i hull i isen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svensk politi har pågrepet en 31-årig mann, mistenkt for parteringsdrapet utenfor Stockholm.

Vitneobservasjoner ledet til at politiet kunne gå ut med etterlysning i svenske medier, og etter kort tid kunne mannen pågripes i Tunsta i nordvestre Stockholm.

Offeret er ennå ikke identifisert, men ifølge Svenska Dagbladet arbeider politiet ut fra en teori om at den avdøde kvinnen var 31-åringens samboer.

Liket er sendt til rettsteknisk undersøkelse, og politiet gjennomfører nå ytterligere dykk og søk rundt funnstedet, samtidig som ytterligere vitneforklaringer hentes inn.

Fullstendig nedbrutt

Ifølge den svenske avisa Expressen er mannen fullstendig nedbrutt, og i går kveld skal han ha tilstått å ha drept sin samboer.

Paret har to små barn og var nyinnflyttede i en leilighet i sydlige Stockholm, og ingenting tydet på at samboerskapet skulle ende i kvinnens død.

- Jeg traff henne for noen få dager siden, de var jo nyinnflyttede, og jeg synes alt virket bra mellom dem, sier nabo Kjell Lundberg til Expressen.

FANT LIKDELER: Politiet fant ved hjelp av dykkere tirsdag likdeler under isen på innsjøen Södra Yngern. Foto: Christian Örnberg/Expressen
FANT LIKDELER: Politiet fant ved hjelp av dykkere tirsdag likdeler under isen på innsjøen Södra Yngern. Foto: Christian Örnberg/Expressen Vis mer

Men ifølge politiet skal mannen ha drept sin samboer, pakket henne i plastposer og kjørt likdelene avgårde i sin mors bil til innsjøen Södra Yngern.

- Alt tyder på at det er samboeren som er offeret og leiligheten som er drapsstedet, sier pressetalsmann for Stockholmspolitiet Bengt Engström.

Skulle melde seg selv

Rett i forkant av pågripelsen skal 31-åringen ha levert barna til en venn av familien, og deretter ha vært på vei til å melde seg for politiet da han ble pågrepet.

Etterlysningen på mannen og morens bil ledet til at han ved 13.40-tiden i går ble pågrepet uten dramatikk.

- De hadde et stormfullt forhold, men han har aldri vært voldelig, sier en venn av familien til avisa Aftonbladet.

- Det er umulig at han har gjort det her, sier han.

IDENTITET FORTSATT UKJENT: Politiet arbeider utfra en teori om at den drepte kvinnen er den mistenktes samboer.