Tilstår at hun ringte 180

En kvinne har tilstått at hun ringte Opplysningen 180 og kom med drapstrusler mot ekteparet Orderud. Kvinnen er i mental ubalanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag formiddag fikk politiet klarhet i hvem som ringte inn en trussel mot Veronica og Per Orderud på Opplysningen 180.

- Telefonen er sporet til Trøndelag, og nummeret hadde navn og adresse. Vedkommende avhøres onsdag, sier jourhavende jurist Irmelin Irgens ved Romerike politidistrikt til NTB.

Ikke alvorlig

Hun sier at kvinnen som ringte, ikke har noe å gjøre med Orderud-saken.

- Vi tar ikke lenger truslene alvorlig. Vedkommende har erkjent overfor tjenestemenn å ha ringt inn, og vi finner ingen grunn til å tvile på det. Men hun er ennå ikke formelt avhørt, presiserer Irgens.

Per Kristian Orderud er lettet over at kvinnen som ringte inn trusselen er oppsporet.

- Klart det er greit om de har tatt vedkommende. Hvis det er tilfelle da, det vet vi jo ikke, sier Per Kristian Orderud til P4 Nyhetene.

Per Kristian Orderuds advokat, Cato Schiøtz, er også glad for satt saken er oppklart.

- Det var godt å få bekreftet vår mistanke om at det sto en utilregnelig person bak. Innringingen er sterkt forkastelig, sier han.

Mental ubalanse

Ifølge politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt er kvinnen i mental ubalanse og bruker medikamenter, skriver Romerikes Blad. Kvinnen skal være fra Trondheim.

Mellom klokka 23 og 24 torsdag kveld ringte kvinnen 180 og sa det skulle skje et nytt drap på Orderud gård. Truslene førte til at ekteparet Orderud gikk i dekning og unnlot å møte i trippeldrapssaken i Nes herredsrett tirsdag.

Ekteparet var tilbake på Orderud gård med politibeskyttelse tirsdag kveld.

(NTB)