Tilstår barnedrap på nytt

Frykter dødsstraff i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsk-pakistaneren som er siktet for å ha voldtatt og drept en sju år gammel jente, innrømmet i går at han er skyldig, skriver VG i dag.

Mannen husker lite fra selve drapet og har problemer med å forklare hvorfor han drepte jenta.

- Det vet jeg ikke selv engang. Jeg kjente jenta godt, for hun bodde jo i underetasjen. Jeg klarer ikke huske alt. Plutselig hadde det bare skjedd. Hun var død, sier 24-åringen.

Han skal videre ha innrømmet at han bar liket opp på taket og gjemte det på naboens tak. Men han er ikke sikker på om han vil tilstå i en eventuell rettssak. Det er bare en tilståelse i retten som har noen juridisk gyldighet.

Mannens advokat Abid Q. Raja mener mannens tilståelse er presset fram av politiet, som skal ha slått ham under avhør.

Det er ennå ikke avklart om 24-åringen fortsatt er norsk statsborger, etter at han skaffet seg et pakistansk pass for å komme inn i Mekka på pilegrimsreise. Ifølge norsk lov mister du ditt norske statsborgerskap hvis du skaffer deg et nytt. Hvis mannen mister sitt norske statsborgerskap, vil han heller ikke få hjelp fra norske myndigheter. I Pakistan risikerer han dødsstraff.

RISIKERER DØDSSTRAFF: Den 24 år gamle norsk-pakistaneren er siktet for å ha voldtatt og drept en sju år gammel jente. Foto: Pakistansk politi
RISIKERER DØDSSTRAFF: Den 24 år gamle norsk-pakistaneren er siktet for å ha voldtatt og drept en sju år gammel jente. Foto: Pakistansk politi Vis mer