Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstår barnedrapene

KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet.no) Den ene av de to mennene på 19 og 21 år som er siktet for barnedrapene i Baneheia, har tilstått at han drepte jentene sammen med sin medsiktede kamerat. Begge er siktet for voldtekt og overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed risikerer de lovens maksimumsstraff på 21 års fengsel. De to kameratene er ifølge politiet 19 og 21 år, og de er begge født og oppvokst i Kristiansand-området. Ingen av dem er tidligere straffedømt.

Den ene har noen små forseelser på rullebladet, men disse skal ligger langt tilbake i tid. Politiet tror ikke at de siktede var ruset da ugjerningen skjedde.

Politiet har foreløpig ikke noe motiv for ugjerningen, men antyder at siktelsen også kan utvides til drap for å skjule en annen forbrytelse.

Sett av vitner

Kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand sa på en pressekonferanse klokka 1700 i dag at mannen som matchet DNA-prøven har tilstått dobbeltdrapet i politiavhør. Han trakk selv kameraten med i forklaringen. Den andre siktede har ennå ikke forklart seg for politiet.

- Den ene mannen har avgitt en foreløpig forklaring. Etter å ha blitt konfrontert med siktelsen mot ham, erkjente mannen at han og kameraten hadde drept jentene. Han skal inn til nytt avhør nå. Den andre ville ikke forklare seg før han fikk snakke med advokat. Han skal nå være villig til å la seg avhøre, sier Pedersen.

Politiet fikk tidlig melding om at flere vitner hadde sett to mennene i Baneheia på tidspunktet da jentene ble drept.

- Begge mennene har tidligere vært inne i saken som såkalte alibikandidater. Vi har hatt mistanke til dem tidligere, og har avhørt dem flere ganger. Men vi hadde ikke tilstrekkelig bevis til å fengsle dem, sa Pedersen på pressekonferansen.

Ransakelse

- Da vi fikk en bekreftelse fra Rettsmedisinsk Institutt i formiddag, gikk vi umiddelbart til aksjon. En time etterpå, mellom klokka 12.30 og 13.00 i ettermiddag, ble mennene pågrepet. En av dem i sitt hjem, den andre på arbeidsplassen.

Politiet startet ransakelse av bopelene til de to siktede like etter pågripelsene. I dette arbeidet har de fått teknisk assistanse fra Kripos.

Fikk DNA-treff

Kriminalsjef Arne Pedersen har tidligere sagt at dersom politiet finner den som passer til DNA-profilen fra åstedet, holder DNA-matchen til en fellende dom.

- Vi fikk en treff på DNA-profilen til den ene. Den andre har vi foreløpig ikke DNA-bevis mot, men vi avventer mer biologisk materiale som er til undersøkelse, så det kan ikke utelates at vi har en DNA-profil av den andre siktede.