Tilstår Bastesen- sabotasje

En amerikaner med navn Farrell Winter hevder han senket Steinar Bastesens fiskebåt «Morild». I et brev til stortingsrepresentanten skriver amerikaneren at han vil senke alle Bastesens båter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dersom det er Winter som har senket båten, vil jeg gjerne få gratulere ham, sier Lisa Distefano i Sea Shepherd til Dagbladet.

Brevet er nå sendt videre til lensmannen i Brønnøysund, og ifølge lensmann Kurt Nilsen tar de brevet seriøst. Kripos blir nå bedt om å undersøke identiteten til avsenderen. - Jeg har fått mange liknende brev, men jeg har aldri hørt om denne tullingen tidligere, sier Steinar Bastesen til Dagbladet.

Bør drukne

Brevet - som er stilet til «Steinar Bastardson» - er poststemplet i North Bay i California 15. november. Dette er fire dager etter at Bastesens fiskebåt «Morild» sank ved kai i Brønnøysund. Ingenting i brevet tyder på at mannen representerer andre enn seg selv.

- Brevet er undertegnet av en Farrell Winter, som er bosatt i Graton, California. Over mitt navn står logoen til Amnesty International. Jeg overlater til politiet å finne ut om dette er tull eller ikke, men ethvert slikt brev bør man uansett ta alvorlig, sier Bastesen. I brevet skriver Winter at han vil senke alle Bastesens båter for å tvinge ham ut av «business». Han foreslår videre at Bastesen bør drukne seg i Brønnøysund, for å gjøre verden og hvalene en tjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer