Tilstår Bastesen- sabotasje

En amerikaner med navn Farrell Winter hevder han senket Steinar Bastesens fiskebåt «Morild». I et brev til stortingsrepresentanten skriver amerikaneren at han vil senke alle Bastesens båter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dersom det er Winter som har senket båten, vil jeg gjerne få gratulere ham, sier Lisa Distefano i Sea Shepherd til Dagbladet.

Brevet er nå sendt videre til lensmannen i Brønnøysund, og ifølge lensmann Kurt Nilsen tar de brevet seriøst. Kripos blir nå bedt om å undersøke identiteten til avsenderen.
- Jeg har fått mange liknende brev, men jeg har aldri hørt om denne tullingen tidligere, sier Steinar Bastesen til Dagbladet.

Bør drukne

Brevet - som er stilet til «Steinar Bastardson» - er poststemplet i North Bay i California 15. november. Dette er fire dager etter at Bastesens fiskebåt «Morild» sank ved kai i Brønnøysund. Ingenting i brevet tyder på at mannen representerer andre enn seg selv.

- Brevet er undertegnet av en Farrell Winter, som er bosatt i Graton, California. Over mitt navn står logoen til Amnesty International. Jeg overlater til politiet å finne ut om dette er tull eller ikke, men ethvert slikt brev bør man uansett ta alvorlig, sier Bastesen.
I brevet skriver Winter at han vil senke alle Bastesens båter for å tvinge ham ut av «business». Han foreslår videre at Bastesen bør drukne seg i Brønnøysund, for å gjøre verden og hvalene en tjeneste.

Forgjeves

Dagbladet prøvde i går forgjeves å spore opp Farrell Winter.

Hvalfangstmotstanderen Paul Watsons nærmeste medarbeider, Lisa Distefano, sier til Dagbladet at organisasjonen Sea Shepherd aldri har hørt om Farrell Winter.

- Han kan være et tidligere medlem, men navnet er helt ukjent for oss. Men dersom det er han som har gjort det, vil jeg få gratulere ham, sier Distefano.

- Men Paul Watson har tidligere hevdet at det var Sea Shepherd som sto bak senkingen av «Morild»?
- Vi har aldri sagt at vi har vært ansvarlige. Det er media i Norge som har vridd på Pauls uttalelser. Vi tror Bastesen har skapt hele denne saken for å få oppmerksomhet, svarer hun.

Generalsekretær Jan Borgen i Amnesty International i Norge sier at det er mange rare mennesker som kan være medlemmer av organisasjonen.

- Men dette er selvsagt helt ukjent for meg, sier Borgen.