Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstår drap på moren

En 43 år gammel mann erkjente i politiavhør lørdag formiddag at han tok livet av sin 75 år gamle mor i Malvik utenfor Trondheim fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅSTEDET: Drapet skjedde på denne gården i Malvik i Sør-Trøndelag hvor mor og sønn bodde sammen.

Ifølge politiadjutant Kjersti Hegerberg i Uttrøndelag politidistrikt er den drapssiktede 43-åringen psykiatrisk pasient.

- Han vil derfor bli overført til Sør-Trøndelag Psykiatriske Sykehus i Trondheim når avhørene av ham er ferdige, sier Hegerberg til NTB. På grunn av mannens psykiske tilstand vil politiet vurdere ikke å fremstille ham for varetektsfengsling.

Meldte seg selv

Ifølge lensmannsbetjent Kåre Saksvik ved Malvik lensmannskontor kom det ved 22.30-tiden fredag melding om at den 75 år gamle kvinnen var død eller alvorlig skadd.

- Da ringte noen og fortalte at hun hadde falt ned en trapp og trengte legehjelp. Sannsynligvis var det sønnen selv som ringte, sier Saksvik.

Ved 22.50-tiden møtte sønnen opp på politivakta i Trondheim politidistrikt og fortalte hva som hadde skjedd. Han ble pågrepet, og Uttrøndelag politidistrikt ble varslet om saken. Omtrent samtidig fikk politiet beskjed fra legen som hadde undersøkt avdøde om at dødsfallet trolig ikke hadde naturlige årsaker.

- Drept med kniv

Den drepte kvinnen bodde alene sammen med sønnen sin på en bondegård i Vikhamar i Malvik kommune i Sør-Trøndelag. De to skal ha vært alene i huset da drapet fant sted.

Kåre Saksvik sier til NTB at lensmannskontoret er kjent med at sønnen har hatt psykiske problemer, og at han skal ha fått behandling.

Ifølge Saksvik ble kvinnen stukket i hjel med kniv. Kjersti Hegerberg opplyser at kvinnen skal obduseres på mandag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling