Tilstår drap på Shila

14-åringen som er siktet for drapet på norske Shila tilstår at han var alene om voldtekten og drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siktede har hele tiden forklart at han ble tvunget av to voksne menn til å misbruke jenta etter at hun var død, men at han aldri drepte henne selv. En av drapsmennene skal ha vært en lastebilsjåfør, men politiet har ikke festet lit til denne forklaringen fra 14-åringen.

Den tyske gutten gikk på samme skole som Shila Bigdely (13), og han bodde like i nærheten av henne. Ifølge den spanske avisa El Periodoco Extremadura, skal 14-åringen nå ha erkjent at han var alene om å drepe og misbruke jenta.

Tekniske bevis

Det var etter at han ble konfrontert med DNA-spor at tilståelsen kom. Moren til gutten overtalte sønnen sin til å tilstå handlingene sine.

Shila ble funnet død 2. april i år etter at hun ikke møtte opp på skolen om morgenen. Hun ble drept på vei til skolen, på en liten stikkvei, bak noen bygninger i nærheten av stedet hun bodde i Playa Flamenca. 14-åringen ble pågrepet fire dager etter drapet og erkjente umiddelbart at han var involvert i saken. Men han nektet for at han hadde drept henne.

Psykolograpport

Gutten risikerer fire års fengsel for drapet og voldtekten. Årsaken til den lave strafferammen er guttens unge alder. Politiet venter på en psykolograpport. Rapporten kan danne grunnlag for at 14-åringen får en enda lavere straff enn strafferammens maksimum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer