Tilstår drapet på Christopher (25)

Rubber Chicken-drapet er oppklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 26-åringen som er siktet for å ha knivdrept Christopher Webjørnsen (25) på utestedet Rubber Chicken natt til 31. mars, har tilstått drapet.

- Vi gjorde et nytt avhør av siktede i går, og han erkjente da å være gjerningsmannen, sier inspektør Terje Kristiansen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Snowboardfest

26-åringen har forklart at han trakk en follekniv og stakk Webjørnsen etter å ha blitt dyttet inne på utestedet, der det ble avholdt en fest for folk i snowboardmiljøet. Webjørnsen kom seg selv inn i en taxi og til legevakta, men døde seinere av skadene han var blitt påført. 26-åringen dro etter knivstikkingen til puben Per på hjørnet og dro deretter hjem og la seg. Han ble pågrepet morgenen etter.

Politiet har siden drapet gjort en rekke vitneavhør i saken og har dannet seg et godt bilde av hendelsesforløpet.

- Den siktedes forklaring stemmer godt overens med andre opplysninger vi har, og han har også påvist drapsvåpenet. Vi anser nå saken som oppklart sier Kristiansen.

Strafferabatt

26-åringens forsvarer Harald Stabell var til stede under avhøret i går der tilståelsen kom.

ÅSTEDET: Rubber Chicken i Kristian Augusts gate, bare et steinkast fra Oslo tinghus. Foto: HELENE TØNNESSEN/DAGBLADET.NO
ÅSTEDET: Rubber Chicken i Kristian Augusts gate, bare et steinkast fra Oslo tinghus. Foto: HELENE TØNNESSEN/DAGBLADET.NO Vis mer

- Min klient har valgt å legge kortene på bordet først og fremst av hensynet til de etterlatte og seg selv. Han vil i henhold til loven også få straffereduksjon ved tilståelse, sier Stabell til Dagbladet.no, og legger til:

- Det er en svært alvorlig siktelse.

- Har det ligget i kortene en stund at han ville tilstå nå?

- Det vil jeg ikke kommentere. Det jeg kan si, er at tilståelsen helt og holdent er hans egen beslutning, sier Stabell.