Tilstår drapsskyting men ikke planlegging

- Saken har en forhistorie, sier forsvareren til 46-åring i Fredrikstad. Aksepterer varetektsfengsling.

STOR POLITIAKSJON: Politiet jaktet i flere timer på gjerningsmannen etter drapet i Fredrikstad lørdag kveld, men den nå siktede 46-åringen meldte seg selv rundt midnatt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STOR POLITIAKSJON: Politiet jaktet i flere timer på gjerningsmannen etter drapet i Fredrikstad lørdag kveld, men den nå siktede 46-åringen meldte seg selv rundt midnatt. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 46-åringen som er siktet for overlagt drapt etter å ha skutt en 37 år gammel norskiraner på Nabbetorp i Fredrikstad på lørdag, samtykket i dag til varetektsfengsling.

Mannen har tilstått å ha skutt offeret, og valgte sent lørdag kveld å selv melde seg for politiet. 46-åringen ga i retten i dag en forklaring om omstendighetene rundt ugjerningen, men erkjenner per i dag ikke at drapet skjedde med overlegg.

Siktedes forsvarer, advokat Arild Holden ved advokatfirmaet Elden, opplyser at saken har en «forhistorie». Av hensyn til etterforskningen vil han foreløpig ikke gå nærmere inn på motivet bak skytingen.

- Han har gått langt i å erkjenne de faktiske forhold, at han har skutt. Dette med straffskyld vil vi dermed komme tilbake til, sier Holden til Fredriksstad Blad etter fengslingsmøtet.

Ifølge forsvareren er 46-åringen, som har bakgrunn fra det tidligere Jugoslavia, ikke tidligere straffedømt.

- Fram til han meldte seg, gjorde han helt hverdagslige ting som å spise og tenke, før han besluttet å kontakte politiet. Det er fordi han er slik som person - han har aldri vært borti politiet tidligere, han har forsørget sin familie, jobbet hardt og alltid tatt ansvar for det han gjør, sier Holden til Fredriksstad Blad.

Det ble lørdag satt i gang et storstilt søk etter gjerningsmannen med helikopter, bevæpnet politi og hunder etter at offeret ble funnet død i bolighuset på Nabbetorp i 20-tida.

Rundt fire timer seinere meldte den nå siktede 46-åringen seg for politiet. Søndag bekreftet politiet at mannen er siktet for drap etter å ha forklart seg troverdig om de faktiske forhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer