Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstår drosjedrapet

Politiet mener at de har oppklart drapet på Thomas Knutsen. Den 21 år gamle mannen som er siktet i saken har innrømmet at han skjøt den 24 år gamle taxi-sjåføren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann som er siktet for medvirkning, har forklart politiet at han var på stedet da drapet skjedde. Politiet anser drapet som oppklart.

Ifølge politiinspektør Jon Letnes ved Romerike politidistrikt tok 21-åringen drosje fra Solli plass i Oslo til Rusveien i Nittedal, og skjøt drosjesjåføren med en pistol.

Ukjent motiv

Hvorfor han skjøt vil politiet foreløpig ikke si noe om av hensyn til etterforskingen. Letnes ville ikke en gang bekrefte om noen av de siktede har oppgitt noe motiv for drapet til politiet.

Foreløpig er 21-åringen siktet for forsettlig drap. Det vil si at politiet mener at han ikke planla å drepe taxisjåføren. Men Letnes utelukker ikke at siktelsen kan bli endret, når etterforskingen avdekker hva som har skjedd forut for drapet. I begynnelsen av neste uke blir drapssiktede framstilt for ny varetektsfengsling.

Medskyldig

Politietterforskningen trekker 22-åringen inn som medskyldig i drapet.

- Han har selv i avhør plassert seg geografisk på åstedet da drapet skjedde, og vi mener at han har medvirket, sier Letnes.

Etterforskingen har avdekket at 22-åringen, som selv er tidligere drosjesjåfør, kjørte etter taxien på vei til Nittedal. Hvorfor han fulgte etter sin tidligere kollega, vil ikke politiet si noe om.

Etter at Knutsen ble skutt, forlot 21-åringen åstedet som passasjer i bilen som 22-åringen kjørte. I Oslo ble de to stoppet av en politipatrulje under en rutinekontroll halvannen time etter drapet, men ingenting virket unormalt og de to fikk kjøre videre.

Våpentyveri

Ifølge politiet kjente ikke 21-åringen Knutsen. De to siktede kjenner derimot hverandre. Begge har innrømmet å stå bak et våpentyveri i en forretning i Fredrikstad helga før drapet. Politiet bekrefter at 21-åringen har forklart at Knutsen ble skutt med et våpen fra dette tyveriet.

Etter drapet kastet 21-åringen drapsvåpenet og andre våpen fra våpentyveriet i Drammenselva. Politiet har funnet et våpen, og dette våpenet er til teknisk undersøkelse hos Kripos.

Politiavdelingssjef Arnfinn Sandstad sier til NTB at først i midten av neste uke kan politiet fastslå om våpenet er drapsvåpenet.

Straffskyld

Advokat Sigmund Øien, som representerer 21-åringen, sier at hans klient har erkjent straffskyld for drapet på sjåføren. Heller ikke advokaten vil si noe om motivet for drapet, men legger til at 21-åringen vil bidra til å hjelpe politiet i den videre etterforskingen.

Advokat Morten Kjensli, som representerer 22-åringen, sier at hans klient ikke var klar over at Knutsen ville bli drept da han kjørte etter taxien til Nittedal. 22-åringen har ikke erkjent straffskyld.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media