Tilstår juks for 450 000 kroner

Frps bedragerisiktede stortingsrepresentant Mazyar Keshvari erkjenner fiktive reiseregninger til Stortinget for 450 000 kroner.

TILSTÅR: Straffesaken mot Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari vil bli behandlet som en tilståelsesdom, etter at han vedgår å ha skrevet fiktive reiseregninger til Stortinget for nær en halv million kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TILSTÅR: Straffesaken mot Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari vil bli behandlet som en tilståelsesdom, etter at han vedgår å ha skrevet fiktive reiseregninger til Stortinget for nær en halv million kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Frp-politikeren har sagt seg villig til å la straffesakensaken bli behandlet som en tilståelsesdom, skriver Aftenposten.

Keshvari er siktet for grovt bedrageri, som har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

- Siktelsen bygger på hans forklaring, opplyser forsvarer John Christian Elden til avisa. Elden bekrefter at hans klient erkjenner å ha ført fiktive reiseregninger for cirka 450 000 kroner i perioden 2014 til 2018.

Blir i partiet

Frp-leder Siv Jensen ga tydelig uttrykk for sin frustrasjon da Keshvari tidligere i år også ble ble siktet for grove trusler med våpen.

- Han må stå til ansvar for det han eventuelt har gjort. Mange av mine kolleger opplever disse hendelsene veldig ubehagelig. De blir satt i forlegenhet og skulle gjerne vært dette foruten, sa Jensen til Dagbladet.

Dagbladet har spurt om en kommentar fra Jensen etter at hennes sykmeldte stortingsvikar Keshvari nå innrømmer juks med reiseregninger. Frp-ledelsen henviser til lederen av partiets organisasjonsutvalg, Alf Erik Andersen.

Han sier at det ikke er satt i gang noen prosess med tanke på eksklusjon av Keshvari:

- Partiet vil sluttbehandle saken til Keshvari når dom foreligger. Keshvari er for tiden sykmeldt, og vi har derfor ingen ytterligere kommentarer, sier han.

Tilståelsesdom

Aftenposten har tidligere avdekket at Keshvari anslagsvis kan ha levert fiktive reiseregninger for rundt 290 000 kroner. Beløpet han nå erkjenner er altså langt høyere.

- Det er vi som har undersøkt materialet vi har fått i denne saken og det er vi som har kommet fram til denne summen. Saken er oversendt til retten og skal behandles der, og jeg har egentlig ikke noe mer til å si før det er gjort, sier politiadvokat Susie Bergstrand i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun bekrefter at Keshvari går inn for tilståelsesdom.

Keshvari har gitt uttrykk for at han ønsker å tilbakebetale penger han har fått urettmessig. Bergstrand ønsker ikke å kommentere hvorvidt det har skjedd.