DRAP: Politiet rykket ut til Rødtvet i Oslo i morges og fant en død kvinne og mannen som nå har tilstått drapet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
DRAP: Politiet rykket ut til Rødtvet i Oslo i morges og fant en død kvinne og mannen som nå har tilstått drapet. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Tilstår konedrap

Mannen som er siktet for forsettlig drap på sin egen kone på Rødtvet i Oslo, har tilstått drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


- Siktede har forklart seg for politiet og har erkjent at det var han som drepte kona, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.

Det var hjemmetjenesten som varslet politiet om dødsfallet etter å ha funnet kvinnen død. Da politiet kom til stedet, var mannen i leiligheten. Han ble tatt hånd om av helsepersonell på grunn av ulike skader på egen kropp.
I avhøret har mannen forklart at han skal ha påført skadene selv. Mannen har lørdag fått legebehandling for skadene, som ikke skal ha vært alvorlige.
Mannen, som er rundt 60 år, er siktet for forsettlig drap.

Tyst om dødsårsak Den avdøde kvinnen, som var i slutten av 40-årene, var gift med den nå siktede mannen. Politiet vet trolig hva som er dødsårsak, men vil ikke gå ut med noe før det er gjennomført obduksjon — som trolig vil finne sted mandag.
Lørdag kveld ønsket ikke politiinspektøren å gi detaljer om hva den siktede mannen har forklart i avhør, eller detaljer rundt handlingen.

- Hva som er bakgrunnen eller motiv vet vi ikke. Det kommer vi tilbake til, sier Metlid, som heller ikke vil si noe om de har funnet noe drapsvåpen.

Advokat Tor Kjærvik er oppnevnt som mannens forsvarer. Når NTB er i kontakt med ham lørdag kveld hadde han fortsatt ikke snakket med sin klient — men sier han vet at mannen har erkjent de faktiske forhold.

- Om han erkjenner straffskyld eller ikke er noe han vil ta stilling til etter at vi har pratet sammen, sier Kjærvik.

Store politistyrker Politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.27 lørdag. Store politistyrker rykket ut til en adresse på Rødtvet i Groruddalen, hvor den første meldingen gikk på at én person var skadd eller død, og at det skulle være en andre person i leiligheten.

- Vi kom fram til stedet og fant en død kvinne og en mann i leiligheten, fortalte operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB like etter klokka 11.

Dødsfallet ble tidlig omtalt som mistenkelig.

Nabo hørte bråk På adressen på Rødtvet møtte NTBs reporter på stedet én av naboene i bygget. Hun fortalte at hun hadde hørt bråk fra leiligheten tidligere denne uka.
Ifølge naboen hadde den avdøde kvinnen skiftet lås på leiligheten, noe som gjorde at mannen ikke hadde kommet seg inn på et tidspunkt.
Mannen skal ha kjeftet utenfor døra og kommet med trusler. Den kvinnelige naboen forteller at hun har vært urolig for hva som har foregått i leiligheten. (©NTB)