Tilstår massakre - vil unngå dødsstraff

Sersjant Robert Bales drepte 16 afghanere.

KVINNER OG BARN: Robert Bales er tiltalt for 16 drap, seks drapsforsøk og sju overfall i en massakre i det sørlige Afghanistan i mars i fjor. 17 av ofrene var kvinner og barn, alle skutt i holdet.Her er han på et bilde fra en militærøvelse. Foto: AP/DVIDS
KVINNER OG BARN: Robert Bales er tiltalt for 16 drap, seks drapsforsøk og sju overfall i en massakre i det sørlige Afghanistan i mars i fjor. 17 av ofrene var kvinner og barn, alle skutt i holdet.Her er han på et bilde fra en militærøvelse. Foto: AP/DVIDSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå vil han erklære seg skyldig mot å slippe dødsstraff, sier hans advokat.

Sersjant Robert Bales blir framstilt i en militærdomstol i september, tiltalt for 16 drap, seks drapsforsøk og sju overfall i forbindelse med massakren i det sørlige Afghanistan i mars i fjor. 17 av ofrene var kvinner og barn, alle skutt i holdet.

Den 39 år gamle soldaten forlot basen sin i Kandahar-provinsen midt på natten for å begå drapene i en landsby ved basen. Ifølge rettsdokumentene satte han fyr på flere av likene.

Ifølge New York Times sier hans advokat at han er blitt enig med det militære aktoratet om å erklære seg skyldig. Det kan skje allerede neste uke.
NTB-AFP