Tilstår massedrap i Iran

To iranske menn har tilstått voldtekt og drap på 22 gutter i alderen åtte til elleve år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to mennene blir i iransk presse omtalt som «vampyrene fra Teheran-ørkenen». De arbeidet begge som murere og er 24 og 30 år gamle. Ifølge kilden i påtalemyndigheten har de to også innrømmet å ha drept to voksne menn og en afghansk kvinne.

Mange av de drepte barna kom fra afghanske flyktningfamilier som var redde for å anmelde forsvinningene til politiet. Det skal være grunnen til at saken ikke er blitt oppklart før nå, til tross for at seriedrapene begynte for over to år siden.

Tre gutter ble bortført mens de spilte fotball, ifølge avisen Iran. Andre ble lokket inn i ørkenen med løfte om at de skulle få være med å jakte på rever og harer. I stedet ble ofrene slått med stein, misbrukt og drept ved at mennene knuste hodeskallene deres.

Politiet har funnet 17 av de drepte guttene i grunne graver i et ørkenområde sør for Teheran. Der skal drapsmennene ha forsøkt å skjule stanken fra de råtne likene ved å legge ut døde katter og hunder. Mennene skal også ha tilstått å ha drept fem gutter som ennå ikke er funnet.

To gutter har overlevd de grusomme angrepene. Den ene skal ha identifisert en av de mistenkte, mens den andre fortsatt er i koma.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer