Tilstår mishandling av utviklingshemmet kvinne

En 21 år gammel mann tilsto søndag ettermiddag at han sto bak mishandlingen av den 37 år gamle utviklingshemmede kvinnen i Vennesla natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble opprinnelig avhørt som vitne til ugjerningen, men under avhørene lørdag fant politiet skjellig grunn til å sikte ham for den grove mishandlingen av kvinnen.

21-åringen nektet først for å ha noe med forholdet å gjøre, men søndag kveld innrømmet han å ha utøvet vold.

- Den siktede har erkjent legemsbeskadigelse. Han har erkjent at han har vært på stedet og påført fornærmede skadene som førte til at hun ble funnet bevisstløs senere, sier lensmannsfullmektig Arne Sundvoll ved Vennesla lensmannskontor til NTB.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Få detaljer

Politiet ønsker ennå ikke å gå ut med flere detaljer rundt mishandlingen.

- Han er heller ikke avhørt om så mange detaljer ennå, da tilståelsen kom på slutten av et avhør i dag. Han ble konfrontert med en del detaljer som politiet hadde, valgte da å forklare seg og erkjente forholdet, sier Sundvoll.

21-åringen er kjent av politiet fra før, men ikke fra slike forhold som han nå er siktet for. Han har nå valgt å la seg bistå av en forsvarer.

- Vi vil ikke foreta flere avhør av ham i dag. Vi avventer nå svar på flere tekniske undersøkelser, avslutter Sundvoll.

Ikke avhørt

Den 37 år gamle kvinnen ligger alvorlig skadd på Vest-Agder sykehus, etter å ha blitt funnet av en forbipasserende bak idrettshallen i Vennesla ved 2-tiden natt til lørdag.

Kvinnen bodde selv i nærområdet, og ble sist observert i sin tilsynsbolig klokken 22.30 lørdag kveld. Det hendte ofte at hun gikk turer på kvelds eller nattetid i sentrum av Vennesla.

Politiet har ikke fått avhørt henne om omstendighetene rundt forholdet, da hun ennå ikke er i stand til å bli avhørt.

(NTB)