Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstår overlagt drap

Bekrefter i avhør at han bestilte drapet på Øyvind Bjarte Madsen (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I nye politiavhør bekrefter den tidligere gjenglederen Jarle Olsen at han bestilte drapet på oljearbeideren Øyvind Bjarte Madsen (29).

Jarle Olsen, som er dømt til 21 års fengsel for det såkalte Åsane-drapet, sa i et over to timer langt avhør denne uka at bakgrunnen for bestillingsdrapet var at Madsen drev narkotikavirksomhet på Olsens territorium, skriver ba.no.

I morgen skal Olsen vitne i ankesaken mot to menn på 27 og 37 år som i fjor ble frikjent for medvirkning til drapet.

Dømt til 21 års fengsel

Det er ikke første gang at Olsen kommer med nye, ofte motstridende forklaringer om drapet. I de første avhørene benektet Olsen enhver befatning med det som hadde skjedd. Senere innrømmet han at det var en «smelljobb» han hadde bestilt, men at hensikten ikke var å drepe den 29 år gamle oljearbeideren.

Selve drapshandlingen fant sted natt til 19. april 2000. Tor Helge Flaten, en kjent torpedo, dro sammen med en medhjelper til Madsens hus i Åsane, der de brøt seg inn. Madsen våknet av bråket, gikk ned i stuen og satte seg i en lenestol. Der ble han skutt i hodet på kort hold av Flaten.

Olsen ble i 2002 dømt til 21 års fengsel for å ha planlagt og bestilt drapet, som Tor Helge Flaten ble dømt for å ha gjennomført. Flaten fikk 18 år i fengsel. Ingen av dem anket til Høyesterett og soner nå straffene.

De to på 27 og 37 år som nå er tiltalt for medvirkning til overlagt drap er gamle venner av Olsen.

Den yngste mannen skal ifølge tiltalen ha skaffet våpenet som ble brukt til drapet, overlevert det til drapsmannen og betalt ham for å utføre handlingen.

Hevnmotiv?

Når ankesaken starter i Gulating lagmannsrett i morgen er det ventet at forsvarerne til de to tiltalte vil forsøke å svekke Olsens troverdighet, siden han en rekke ganger har endret forklaringer underveis.

Olsen har tidligere forsøkt å få de to mennene til å vitne for seg og si at han ikke bestilte drapet.

Statsadvokat Jarle Golten Smørdal bekrefter overfor BA at tilståelsen fra Jarle Olsen gjør at saken ikke står i samme stilling som tidligere.

BLE DREPT: Øyvind Bjarte Madsen (29).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media