Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstår ran, vold og kidnapping på samme dag

Rettssak mot mann (34) og kvinne (35) etter vanvittig forbryterraid i 180 km/t på Sørlandet i fjor.

TATT: Etter at politiet hadde torpedert bilen hans og skutt mot ham, ble 34-åringen pågrepet midt i Grimstad. Det var avslutningen på en svært dramatisk politiaksjon som hadde vart hele dagen. Foto: FVN.no
TATT: Etter at politiet hadde torpedert bilen hans og skutt mot ham, ble 34-åringen pågrepet midt i Grimstad. Det var avslutningen på en svært dramatisk politiaksjon som hadde vart hele dagen. Foto: FVN.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to tiltalte, en 34 år gammel mann og en 35 år gammel kvinne, tok seg inn i en leilighet i Grimstad i oktober i fjor. Kvinnen som bodde der ble holdt fanget i flere timer og utsatt for vold og trusler.

Da rettssaken startet i Kristiansand tingrett i dag, sa de to seg skyldige eller delvis skyldige i de alvorligste tiltalepunktene. Grunnen til at de bare erkjente delvis skyld på noen av punktene, skal være at de ikke kjente seg igjen i detaljene rundt voldshandlingene, skriver NTB.

Kvinnen som ble holdt fanget skal ha fått en pistol stukket i munnen, mens det ble trukket av flere ganger. Hun ble også utsatt for trusler og stadig grovere vold, og to skudd ble avfyrt mot henne. Hun ble også seksuelt misbrukt, men bare én av de tiltalte er kjente straffskyld på dette punktet, melder NRK.

Tiltalen omfatter ifølge NTB også trusler om å skyte to menn i Sørlandsparken. Den mannlige tiltalte ble tatt etter at fluktbilen krasjet i en husvegg i Grimstad sentrum. Kvinnen stakk av, men ble pågrepet senere samme dag.

VOLDTATT OG RANET: Mens politiet lette etter paret, tok de seg inn i et hus der de ranet og mishandlet en kvinne mens de holdt henne fanget i timevis. Kvinnen ble også seksuelt misbrukt. Foto: ERLING HÆGELAND
VOLDTATT OG RANET: Mens politiet lette etter paret, tok de seg inn i et hus der de ranet og mishandlet en kvinne mens de holdt henne fanget i timevis. Kvinnen ble også seksuelt misbrukt. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Det 12 timer lange dramaet startet da en vekter ble kidnappet og ranet ved Kristiansand. I en stjålet bil kjørte paret i perioder mot kjøreretningen i hastigheter opp mot 180 kilometer i timen og tømte et brannslukningsapparat ut av vinduet for å riste av seg politiet.

34-åringen ble ikke pågrepet før BMWen ble oppdaget ved Grimstad og forfulgt i høye hastigheter før den til slutt ble torpedert av politiet inn i en husvegg. En tjenestemann kastet seg over panseret og skjøt den flyktende mannen i låret.

Kvinnen ble pågrepet neste dag. Først seinere ble omfanget av mishandlingen av ransofferet i Grimstad-boligen kjent.

TORPEDERT: Her endte biljakten i Grimstad i oktober i fjor. Foto: ERLING HÆGELAND
TORPEDERT: Her endte biljakten i Grimstad i oktober i fjor. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media