Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tilstår sex med mindreårige

Fem saker er ferdig etterforsket i Kautokeino. To menn tilstår sex med mindreårige jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Politiet mener nå at de har gjort et gjennombrudd i etterforskningen av overgrepsssaken i Kautokeino, etter at to menn har innrømmet at de har forgrepet seg seksuelt på flere mindreårige jenter.

En av sakene, som politiet betegner som den mest «omfattende og sentrale saken» av alle sedelighetssakene i Kautokeino, er ferdig etterforsket og vil bli oversendt som tilståelsesdom til statsadvokaten over helga.

- Her har vi fått en uforbeholden tilståelse fra den siktede personen, sier politijurist Are Meedby ved Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har gjennom hele etterforskningen blitt beskyldt for å basere siktelsene på løse rykter og bygdesladder. Meedby innrømmer at det gjør ekstra godt at flere personer nå har innrømmet at de har hatt sex med mindreårige jenter.

- Det var visse advokater som gikk ut i media og hevdet at vi drev med etterforskning basert på sladder. Det er gledelig å nå se at flere av de siktede har innrømmet forholdene, sier Meedby.

Meedby ønsker ikke å kommentere hvilke personer som nå har innrømmet forholdene. Heller ikke om bygdas varaordfører er en av de som har tilstått seksuell kontakt med mindreårige jenter, ønsker politiet å kommentere.

INNRØMMER OVERGREP: To personer har innrømmet for politiet at de har hatt sex med mindreårige jenter. Politijurist Are Meedby synes det er gledelig å se at flere av de siktede har innrømmet forholdene. FOTO: Hans Arne Vedlog
INNRØMMER OVERGREP: To personer har innrømmet for politiet at de har hatt sex med mindreårige jenter. Politijurist Are Meedby synes det er gledelig å se at flere av de siktede har innrømmet forholdene. FOTO: Hans Arne Vedlog Vis mer