Tilstår to av tre overfallsvoldtekter i Oslo

Politiet: - Siktede (31) husker ikke noe fra tidsrommet da den tredje skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 31-åringen fra Somalia ble fredag forrige uke varetektsfengslet i fire nye uker, siktet for tre grove overfallsvoldtekter i Oslo i januar og i mai i år (les mer om sakene i egen faktaboks.).

Han har tidligere tilstått en overfallsvoldtekt mot en 48 år gammel kvinne i Nordre gate i Oslo om morgenen 4. mai.

Voldtekten anses som svært grov. Da han ble pågrepet av politiet, tilsto han senere forholdet i avhør. Etter dette har han nektet å la seg avhøre. Før fredag forrige uke.

Tilstår voldtekt nummer to
– Nå har han forklart seg igjen. Han har erkjent å stå bak en voldtekt i Prinsens gate i Oslo natt til 31. januar i år slik han også er siktet for, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet.no.

Den 37 år gamle kvinnen skal ha blitt brutalt mishandlet og voldtatt i 30-40 minutter etter at hun var gjest på utestedet «Original Pilsen» i Oslo.

Mannen skal ha fulgt etter henne hjem og overfalt henne da hun var i ferd med å låse seg inn i leiligheten sin i Prinsens gate i 04-tida om morgenen.

– Dette er et gjennombrudd for politiet. Det var mange grove overfallsvoldtekter i den perioden, og det er gledelig at det nå ser ut til at vi kan knytte gjerningsmenn til flere av tilfellene, sier Kraby.

Han sier at 31-åringen har gjennomført detaljerte avhør som samsvarer med hva de fornærmede også har forklart.

TILSTÅR: En 37 år gammel kvinne var på vei hjem fra utestedet Original Pilsen da hun ble overfalt og voldtatt. En 31 år gammel mann fra Somalia har tilstått ugjerningen. FOTO: Bjørn Langsem
TILSTÅR: En 37 år gammel kvinne var på vei hjem fra utestedet Original Pilsen da hun ble overfalt og voldtatt. En 31 år gammel mann fra Somalia har tilstått ugjerningen. FOTO: Bjørn Langsem Vis mer

Les også: - Trodde jeg skulle bli drept

– Vi er veldig bevisst på at folk som tilstår kan lyve av forskjellige årsaker, men vi har ingen grunn til å mistenke dette i disse sakene, sier han.

Etterforsker ferdig

Mannen er videre siktet for en tredje overfallsvoldtekt. En 41 år gammel kvinne ble voldtatt bak politistallene ved Akershus festning, i Myntgaten i Oslo. Voldtekten skal ha skjedd mellom klokka fem og sju om morgenen den 4. mai.

– Han erkjenner ikke dette tilfellet. Han husker ikke noe fra tidsrommet da den tredje skjedde og kan derfor ikke si noe om den, sier politiadvokat Kraby, og opplyser at han skal ha vært sterkt ruspåvirket den aktuelle tida.

Det at han ikke husker noe er således et poeng for politiet. Han kan med andre ord ikke opplyse om hvor han har vært i tidsrommet mellom klokka fem og sju, morgenen 4. mai.

Politiet håper nå å gjøre seg ferdig med etterforskningen i løpet av varetektsperioden han nå sitter i, nærmere bestemt til 26. oktober i år.

– Deretter vil det bli sendt innstilling om tiltale til statsadvokaten. Det at han nå tilstår voldtektene letter også påkjenningen for ofrene i en trolig kommende rettssak. De slipper å forklare seg i timevis om voldtekten i vitneboksen, sier han.

Tilstår to av tre overfallsvoldtekter i Oslo

Somalieren (31) er ifølge fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett varetektsfengslet fordi det er fare for at han vil rømme landet på grunn av hans løse tilknytning til Norge dersom han slipper ut, samt at det ifølge politiet foreligger gjentakelsesfare.

Dagbladet.no har ikke fått tak i 31-åringens forsvarer, Hilde Marie Ims.

TILSTÅR: En 48 år gammel kvinne ble på svært brutalt vis overfalt og voldtatt her i Nordre gate om morgenen 4. mai i år. Den 31 år gamle somalieren som er siktet for voldtekten har tilstått.